Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIPOVIĆEV STOŽER:

'Izborni stožer K. Grabar Kitarović neistinito informirao DIP o autobusima'

Kolinda
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/2
09.01.2015.
u 16:57

DIP upozorava da se takva vrsta aktivnosti smatra prikrivenom izbornom promidžbom

Izborni stožer Ive Josipovića izvijestio je kako je zaprimio rješenje Državnog izbornog povjerenstva na prigovor u vezi HDZ-ove organizacije besplatnog prijevoza autobusima do biračkih mjesta u BiH biračima, hrvatskim državljanima, koji u nedjelju žele sudjelovati na predsjedničkim izborima.

DIP upozorava da se takva vrsta aktivnosti smatra prikrivenom izbornom promidžbom koja nije u skladu s važećim zakonima ukoliko besplatni prijevoz birača organizira kandidat/kandidatkinja ili politička stranka koja je njega/nju kandidirala. U tom slučaju, takva bi aktivnost morala biti prikazana u financijskim izvješćima o troškovima izborne promidžbe kandidata/kandidatkinje ili njihovih predlagatelja za tu visoku dužnost.

U priopćenju DIP-a koje potpisuje predsjednik tog tijela Branko Hrvatin također se navodi kako su o mogućoj suradnji stožera Kolinde Grabar Kitarović s HDZ-om BiH zatražili očitovanje njezina izbornog stožera. DIP je danas zaprimio zatraženo očitovanje u kojem se navodi da se ni izborni stožer Kolinde Grabar Kitarović niti političke stranke koje podupiru njenu kandidaturu ne bave organizacijom prijevoza birača. U Josipovićevu stožeru tvrde da suparnički stožer neistinito informirao DIP, podsjećajući da su pozivi građanima BiH da se odazovu na hrvatske predsjedničke izbore, s voznim redom i polazištima besplatnih autobusa, slani iz organizacija HDZ-a BiH, o čemu svjedoči preslika jednog od takvih poziva koju su poslali novinarima.

"Nadalje, podsjećamo i na izjavu uglednog člana vodstva HDZ-a Domagoja Ivana Miloševića koji je za hrvatske medije izjavio da je besplatan prijevoz 'vjerojatno platio HDZ BiH'", poručili su iz Josipovićeva stožera, podsjećajući na kraju i priopćenje medijima koje je objavio HDZ BIH, a kojom se obavještava javnost da je na radnom sastanku u Mostaru na kojemu je bio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić dogovoren besplatni prijevoz.

>> Nisu Hercegovci baš ludi za izborima pa da navale u Vasine autobuse

Komentara 52

NI
ninja72
17:11 09.01.2015.

Dosli bi Hrvati ali potrudila se partija oduzeti to pravo zbog toga sto su autobsi Lasta jos uvjek na popravku.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
17:21 09.01.2015.

I mala djeca znaju da je i DIP Josipoviceva samoposluga.

UG
uredan.gradanin
17:19 09.01.2015.

mene zanima recimo koliko kosta jugosipovicev autobus koji mi hrvati placamo iz proracuna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije