Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički kandidat

Sinčić na chatu Barometra: Pozvat ću Vladu da odstupi i raspiše izbore

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
17.12.2014.
u 20:55

Chat vode korisnici Barometra, a sve zainteresirane čitatelje Večernjaka koji razgovor žele pratiti uživo pozivamo da se prijave na Barometar.hr.

Nakon Ive Josipovića, Kolinde Grabar Kitarović i Milana Kujundžića, Barometar je večeras na svom chatu ugostio i posljednjeg, najmlađeg u povijesti predsjedničkog kandidata, Ivana Vilibora Sinčića.

Na pitanje zašto se odlučio za kandidaturu i čija je to bila ideja, Sinčić je odgovorio je da je to bila zajednička ideja "užeg vodstva Živog zida". – Cilj je bio promocija našeg programa i ključnih teza koje zastupamo već nekoliko godina. Pogotovo dio oko uzroka ekonomske krize te zaustavljanja deložacija građana iz jedinog doma – napisao je Sinčić. Cilj je "dakako i postati predsjednik", a to ćemo uspjeti ako "uspijemo animirati sve nezadovoljne ovakvim stanjem da prepoznaju važnost naših poruka".

– Predsjednik ima dosta široke ovlasti iako su dosadašnji predsjednici učinili svojim radom sve da javnost uvjere kako je uloga predsjednika čisto dekorativna – napisao je Sinčić na pitanje kojim instrumentima bi micao nesposobne garniture s vlasti te dodao da predsjednik  "ima pristup medijima, sukreator je vanjske politike te ima utjecaja na kadroviranje u sigurnosnim službama".

– Osim toga ima veliki utjecaj na javno mnijenje te može inicirati pokretanje referenduma o bilo kojem pitanju. Može podržati građanske inicijative koje se bave za građane bitnim pitanjima te na taj način utjecati na zakonodavne procese – napisao je Sinčić.

– Ako treba, inicirat ću pokretanje neograničenog broja referenduma ako Vlada odbije sve prijedloge i zahtjeve za promjenama određenih zakona – napisao je Sinčić. – Prvi potez je obraćanje javnosti i iznošenje realnog stanja države, a onda i poziv Vladi da odstupi i raspiše prijevremene izbore kako bi se prekinula agonija njihove nesposobnosti – najavio je svoj prvi predsjednički potez Sinčić. Nakon toga bi hitno raspisao referendum o zabrani deložacija iz jedinog doma.

– Pretvorbu treba poništiti u dijelu u kojem je bila protuzakonita i to u dijelu koji se odnosi na pretvorbu banaka, financijskih institucija i osiguravajućih društava budući da su po zakonu bile izuzete iz procesa pretvorbe – objasnio je Sinčić. – Puna monetarna suverenost stječe se na način da se vrati povjerenje u domaću valutu. Potrebne su sveobuhvatne reforme kako bi se iz ovog statusa nesuverene zemlje došlo do neovisne zemlje s funkcionalnom centralnom bankom – smatra kandidat Živog zida.

– Moji protukandidati, ako su i imali kredibilitet, prokockali su ga svojim javnim djelovanjem. Moje djelovanje je konkretno i očituje se u više od stotinu spriječenih deložacija i dvadesetak useljenih obitelji, socijalnih slučajeva – piše Sinčić.

– Lijepa naša je okupirana od stranih banaka. Od 1994. sav novac ulazi u optjecaj kao kredit jer je to Statutom HNB-a određeno. Država ne može vratiti svoje dugove, pa to ne može tražiti ni od svojih građana. Kada država vrati svoje kredite, bit ću prvi za deložaciju svih onih koji ne mogu vratiti svoje kredite – objašnjava kandidat Živog zida.

Chat su vodili korisnici Barometra, a sve zainteresirane čitatelje Večernjaka koji žele sudjelovati u budućim chatovima, kao i u zanimljivim raspravama o društveno-političkim temama, pozivamo neka se prijave na Barometar.hr.

>> Grabar Kitarović na chatu Barometra: Neću raditi ni na čiji daljinski upravljač

>> Kujundžić na chatu Barometra objavio rezultate ankete po kojoj je ispred Grabar Kitarović

>> Josipović na chatu Barometra otkrio najveću bitku svog mandata!

Komentara 69

PO
podravec
20:13 17.12.2014.

Milanović je već počeo spremati papire. Panika se širi.

MD
mara-danda
23:25 17.12.2014.

ovaj je jedini sto nesto vrijedi od kandidiranih... mlad je ima energije moze nesto pomaknuti.. dat cu mu svoj glas.. cu mu svoj glas..

MI
mislav5
23:00 17.12.2014.

mali je zakon prema ovim bitangama i guzičarima i lopužama i... fuj-enjacima i usmrdima. toliko mi se gade da nema riječi u hrvatskom jeziku kojim bih ih opisao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije