Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentari na prve rezultate

Ruža Tomašić: Ako Josipović pobijedi na ovim izborima, od njega ne očekujem - ništa!

ruža tomašić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
11.01.2015.
u 20:41

- To su birači koji su išli glasovati protiv nekoga. U prvom krugu se glasovalo za nekoga, a u ovom protiv nekoga. Mislim da su ankete relativno pouzdane te da je rezultat vrlo realan.

Gostujući u Dnevniku Nove TV predsjednički kandidat koji je najviše iznenadio u prvom krugu predsjedničkih izbora Ivan Vilibor Sinčić komentirao je rezultate izlazne ankete objavljene u 19 sati.

- Ja nisam izašao glasovati u ovom krugu jer se nisam na vrijeme prijavio za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Na rekordnu izlaznost, Sinčić je rekao:

- To su birači koji su išli glasovati protiv nekoga. U prvom krugu se glasovalo za nekoga, a u ovom protiv nekoga. Mislim da su ankete relativno pouzdane te da je rezultat vrlo realan. Zasigurno smo dobili predsjednicu, rekao je Ivan Vilibor Sinčić i dodao:

- Od predsjednice ne očekujem ništa. I Ivo Josipović je na prošlim izborima za predsjednika obećavao da će pomoći ljudima, prije dva dana mogao je spriječiti deložaciju. Nije ništa napravio. Ne očekujem niti da će Kolinda Grabar Kitarović.

Dodaje da smatra da će sustav ostati isti, a jedina razlika će biti kozmetička.

Iste stavove dijeli i Ruža Tomašić, koja je za Novu TV rekla:

- Bit će tijesno. Očekivala sam da će u drugom krugu biti veća izlaznost građana. Ipak, trebamo pričekati 22 sata i prve neslužbene rezultate Državnog izbornog povjerenstva. Vjerujem da će Zagreb presuditi u ovoj utrci jer u njemu živi četvrtina hrvatskih građana.

Na pitanje Miroslava Bage, ako se rezultati preokrene, što očekuje od novog predsjednika, Tomašić je odgovorila:

- Od predsjednika Josipovića ne očekujem ništa  jer je bio predsjednik 5 godina i puno je obećavao, nije ništa napravio. Puno njih svašta obećava, ali bitno je što će napraviti kasnije po tim pitanjima, poručila je Tomašić. 

Hrvatska spremna za predsjednicu

Ipak, smatra, Hrvatska je spremna za ženu predsjednicu.

- Mislim da će ovo biti pravi izbor i da je Hrvatska spremna za ženu predsjednicu. Vani se cijeni rad, a ovdje se ne cijeni rad nego tko koga poznaje, istaknula je Tomašić.

Ipak, Mirela Holy ima oprečne stavove oko toga da dosadašnji predsjednik nije ništa napravio u prošlom mandatu.

- Ne slažem se s Ružom da predsjednik Ivo Josipović nije ništa napravio. Njegova je velika zasluga što je došlo do ustavnih promjena, a zbog kojih je proscesuiran i Ivo Sanader. Zbilja se trudio i bio je predsjednik svh građana, ali su se u oba kruga nametale teme koje nemaju veze s predsjedničkim ovlastima. Građani u Hrvatskoj zapravo ne znaju najbolje koje su predsjedničke ovlasti.

 
 
 

Komentara 15

Avatar kravata
kravata
20:02 11.01.2015.

Ako je sve ništa zašto imamo predsjednika.

DA
DankeD
21:33 11.01.2015.

Kako je sinu u Kanadi? Jel stižu Evrici na vreme? Samo napred Ružo, brani nas!!!

Avatar čoban
čoban
21:28 11.01.2015.

komunizam je sam sebi kriv stvorio je jaku dijasporu,gdje je i izgubio jer nije zastupao interese svoga naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije