Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis donatora

I Grabar Kitarović objavila izvješće o donacijama, evo tko je dao najviše

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
22.12.2014.
u 21:25

Kolindi Grabar Kitarović donatori su donirali ukupno 2.412.855 kuna.

Josipovićeva najozbiljnija protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović dosad je (od 1. rujna do 18. prosinca) u svojoj kampanji potrošila više nego dvostruko manje od aktualnog predsjednika - 2,552 milijuna kuna.

U istom periodu, Kolinda Grabar Kitarović skupila je i više donacija od Josipovića. Od ukupno 2,412 milijuna kuna, najviše je dobila od HDZ-a koji joj je dosad donirao nešto više od 450 tisuća kuna. Još 10.097 kuna donirao je i australski HDZ.

Tvrtka Lana Karlovačka tiskara donirala joj je 197 tisuća kuna, ali najviše donacija Kolinda Grabar Kitarović dobila je od brojnih poznatih i široj javnosti nepoznatih osoba. Maksimalni iznos koji fizička osoba smije donirati - 30.000 kuna - uplatio joj je, među ostalim, i uspješni vukovarski poduzetnik Pavao Vujnovac, šef uprave Prvog Plinarskog društva.

Mamić donirao 10.000 kuna

Tomislav Horvatinčić donirao je 25 tisuća, a Josip Klemm 10 tisuća kuna. Zašto na popisu donatora nema i Zdravka Mamića, kojeg smo vidjeli na donatorskoj večeri u zagrebačkom hotelu Westin objasnio nam je glasnogovornik kampanje Mladen Pavić.

– Gospodin Mamić je uplatio 10 tisuća kuna i danas je to vidljivo. No, u popisu donacija njegove nema, jer je popis zaključen 18. prosinca, dakle u trenutku kada Mamić donaciju još nije uplatio – objasnio je Mladen Pavić.

>> Josipović objavio izvješće o donacijama. Pogledajte tko je dao najviše!

>> Milan Kujundžić objavio izvješće o donacijama

Izvješće o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe

Izvjesce o Troskovima/ Rashodima Izborne Promidžbe

Izvjesce o Iznosu Cijene i Iznosu Ostvarenog Popusta u Cijeni Za Medijsko-oglasavanje Izborne Promidzbe

Komentara 47

GO
google385
21:34 22.12.2014.

ko misli da ce josipovic izgubio i neka mi udari plus.

MA
Marko1337
23:31 22.12.2014.

Zna se tko to plaća kampanju i sve troškove jusipovića. Na žalost hrvatski narod. Koliko nas samo novaca košta takav predsjednik sa svojim savjetnicima, brojnim besplodnim putovanjima, ogromnim troškovima Pantovčaka.... Koliko nas to košta ta nula od predsjednika, a od njega samo šteta, korupcija, kriminal

Avatar Debeli14
Debeli14
23:55 22.12.2014.

Ivo "Zlatica-Posmrtna pripomoc-Zlatica-titin gardist" J(ug)osipovic je nepristojni primitivac. Veceras je bio cak primitivniji i skoro nepristojniji od Kujundzica. Moze ga biti sram. Gdje su sad babe i ostale udruge, neka ga prisile na ispriku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije