Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetila rodne dražice

Kolinda o sporu: Uopće nemam komentara, narod je izabrao predsjednicu

Kolinda Grabar-Kitarović, Dražice
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
14.01.2015.
u 20:30

Za posjeta rodnim Dražicama novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na upit novinara osvrnula se i na izjavu Sandre Petrović Jakovina koja je rekla da smatra da je pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima upitna i kako se o svemu treba izjasniti Ustavni sud

U središtu Dražica bio je večeras cijeli Grobnik. Grobničani i Grobničanke dočekali su novoizabranu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović, svoju Koli, koja je, kako je i obećala, rodne Dražice odakle je krenula u kampanju prve posjetila kao predsjednica Hrvatske. Od nedjelje uvečer u Dražicama slave pobjedu svoje sumještanke koja, priznala je, ovakav doček u rodnom kraju nije očekivala. Do Doma kulture predsjednica se kroz mnoštvo jedva probijala, a kad je ušla u dvoranu, pozdravljena je burnim pljeskom dok je odjekivalo "Koli, Koli" .

Svoje je Grobničane, ali i okupljene Riječane i Primorce i sve koji su došli, predsjednica pozdravila govoreći "po domaći", na čakavskom dijalektu koji, pokazala je, nije zaboravila. Posebno iznenađenje za predsjednicu bila je slavljenička torta i pjenušac. Zahvaljujući svima koji su vjerovali u nju i dali joj svoj glas, pozvala je na zajedništvo i one koji su glas dali Ivi Josipoviću najavljujući da će svoja obećanja ispuniti.

– Ne smijemo se dijeliti, svi smo jedno, zajedno moramo graditi prosperitet i bolju budućnost, vjerujem da možemo napraviti sve što hoćemo – rekla je Grabar-Kitarović posebno naglašavajući da će uvijek biti s narodom.

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

– Vi ste moja snaga, ja ću biti vaš glas, brinut ću o životu naših građana – nastavila je predsjednica poručujući da neće dopustiti ponižavanje zemlje i naroda. Na podršci je zahvalila obitelji i roditeljima koji su je, rekla je, naučili poštenju, redu, radu i odgovornosti, i posebno braniteljima podsjećajući da su i Grobničani na ratištima branili domovinu.

Za posjeta rodnim Dražicama, novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na upit novinara osvrnula se i na izjavu Sandre Petrović Jakovina koja je rekla da smatra da je pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima upitna i kako se o svemu treba izjasniti Ustavni sud.

– Uopće nemam komentara na tako nešto, narod je izabrao predsjednicu Republike Hrvatske – kratko je odgovorila. Pojašnjavajući na koji način može tražiti prijevremene izbore, K. Grabar-Kitarović kazala je da to ovisi o Vladi.

– Nadam se da će se i predsjednik Vlade i članovi Vlade uozbiljiti, početi ozbiljno raditi i čestitati izabranoj predsjednici i da ćemo početi surađivati – rekla je dodajući da je ona osoba koja se ne želi sukobljavati a priori i svakome želi dati priliku i šansu.

– Ovo je najgora Vlada u hrvatskoj povijesti, idemo sazvati sjednicu Vlade, vidjeti što su učinili, koji im je plan i program, a ako to ne ide, iskoristit ću svoje druge ovlasti da bih pokrenula rješavanje bitnih pitanja jer ja ne odgovaram Vladi nego građanima ove zemlje koji su me izabrali.

Tim savjetnika novoizabrana predsjednica još nije izabrala i s ljudima će početi razgovarati nakon službene objave rezultata.

– Sve ovo što ste čitali po novinama čiste su špekulacije i konzultacije sa strankama će uslijediti nakon inauguracije – rekla je K. Grabar-Kitarović.

>> Glavni modni problemi Grabar-Kitarović: Premali brojevi, teška šminka i previše detalja

Komentara 105

Avatar Chupacabra
Chupacabra
20:54 14.01.2015.

Pa ove komunjare, ne znaju dostojanstveno niti izgubiti. Nevjerojatno na koje sve načine su željeli da zadrže fotelju..??!!!! Manipulacije s brojem glasača, vrijeđanja, za dijasporu "dozvolili" da se glasa na 1,5 mjesta, napadanje ustavnog suda,...itd..itd.. Ma nevjerojatno koji ljudi nas vode...??!!! Taman kad čovjek misli da te ne mogu više iznenaditi kad eto ti izjave, milančeta, pa opančičke, pa bauka, pa stazića, leke, jovančeta... pa neke trećerazredne voditeljice, pa bivše ravnateljice nečega... hebo te mijenjaju se k'o na traci...

Avatar navijač
navijač
20:49 14.01.2015.

Naj ljepša zemlja na svijetu je dobila naj ljepšu predsjednicu na svijetu , a kome to smeta nek mu i ostane!

GO
google385
20:49 14.01.2015.

anketa:::> ko je da skinemo milanovica I postavimo nekoga pametnig razumnog I vrijednog molim plus na ravno za bolju hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije