Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sučeljavanje

Grabar Kitarović: Ova je Vlada najgora u povijesti. Sinčić: Gora nije ni moguća

selfie
Foto: Twitter/Ivo Josipović
19.12.2014.
u 13:36

Sadašnje ovlasti sasvim su dovoljne, smatra Kolinda Grabar Kitarović

U organizaciji Media servisa održano je sučeljavanje predsjedničkih kandidata na kojemu su sudjelovali Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović i Ivan Vilibor Sinčić. Uz predstavljanje programa, kandidati su se osvrnuli na ovlasti predsjednika, ustavne promjene, gospodarstvo, ali i vanjsku politiku.

– Ne mislim da treba mijenjati ovlasti predsjednika. Mislim da ih treba tek profilirati. U svojoj ustavnoj reformi predviđam određene male korekcije, ali nikako promjene izvršnih ovlasti – rekao je Ivo Josipović.

Ivan Vilibor Sinčić smatra da ni Josipović ni bivši predsjednik Mesić nisu iskoristili ovlasti koje su imali.

"Ja se zalažem, ako je nužno da se provede moj program, i za povećanje ovlasti. Putem ili ulaska u Parlament i promjene Ustava ili putem referenduma i drugih načina, ali i unutar postojećih ovlasti može se puno toga napraviti", rekao je Sinčić.

Sadašnje ovlasti sasvim su dovoljne, smatra Kolinda Grabar Kitarović.

– Do sada se stvarala nekakva fama da one nisu dovoljne i da predsjednik, odnosno predsjednica ne može učiniti ništa. To nije točno. One proizlaze izravno iz Ustava, uključujući i odredbu da predsjednik brine o usklađenom i normalnom funkcioniranju državne vlasti – rekla je Grabar-Kitarović.

Kandidati su komentirali i rad ove Vlade.

"Smatram da uopće nije ni moguća gora vlada. Jedini pozitivni pomak koji je ona donijela bila je legalizacija industrijske konoplje. To je potez koji apsolutno pozdravljam", rekao je Sinčić.

"Vlada Zorana Milanovića najgora je u hrvatskoj povijesti. Nisu učinili ništa. Narod samo još dublje tone u siromaštvo. Broj siromašnih osoba u posljednje tri godine naglo je porastao, posebno među djecom", rekla je Grabar Kitarović.

"Vlada gospodina Milanovića imala je svoje dobre i loše strane. Dobra je uvođenje reda u određena područja, loša je naravno, gospodarstvo, tu se nisu provele reforme i očekujem da tijekom vremena koje je preostalo okrene stranicu. Ali moram reći da se sjećam i puno gorih vlada koje su pljačkale Hrvatsku, koje su prodale, recimo INA-u u koruptivnim okolnostima", rekao je Josipović.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Predsjednički kandidati objavili zajednički selfie

Komentara 76

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:40 19.12.2014.

SDP i njihov predsjednički kandidat Josipović imaju povijesnu priliku da vrate SDP tamo gdje je i bio 1990. - na 5 %.

IV
Ivozamp
13:57 19.12.2014.

A predsjednik tek Uskoro ce narod reci onu poznatu Oba su pala

CR
crocro
13:45 19.12.2014.

Jedna crna žena koji hoda uz predsjednika rukom pod ruku, izjavljuje da predsjednik RH ima veliku podršku javnosti, štoviše najveću do sada i najveću podršku ikada. U prijevodu to znači da mu predviđa pobjedu najmanje 95 % glasova glasača i to u prvom krugu, za ostale vjerojatno nitko neće dati glas. Jer tako prognozira žena u crnom. I takve rezultate vidi svako jutro. Kada se probudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije