Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.000 kuna

Dilber: O donaciji Kolindi odlučio sam bez Ante Gotovine

željko dilber
Foto: Boris Ščitar
23.12.2014.
u 17:15

Prijatelji su, ali Gotovina nije javno podržao Grabar-Kitarović

Zadarska tvrtka Adriatik gradnja nalazi se na popisu donatora predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, s donacijom od 10.000 kuna. Kako je tu tvrtku osnovao 2010.

Željko Dilber, još dok je njegov prijatelj general Ante Gotovina bio u haaškom pritvoru, a vlasništvo nad firmom prijatelji dijele popola – moglo bi se logično zaključiti da je tom donacijom i Gotovina dao svoju javnu potporu kandidatkinji HDZ-ove koalicije.

– Nije tako, tvrtku dijelimo popola u suvlasništvu, no odluku o ovoj donaciji ja sam donio samostalno – kaže Željko Dilber. Dodaje da se radi o već uigranoj praksi između njega i Gotovine, te da je tvrtka često davala donacije, posebice potrebitima.

Dilber objašnjava kako je on ujedno i član predsjedništva HDZ-a te predsjednik HDZ-ova odbora za branitelje, te je ova donacija najmanje što je mogao napraviti za potporu kandidaturi K. Grabar-Kitarović, koja mu je i prijateljica. Ona je prijateljica i generala Gotovine, sada suvlasnika farme tuna, te se često susretnu, najčešće u Zadru, no to ne znači da Gotovina time daje njoj i izravnu podršku u kandidaturi. Pogotovu što on istodobno prijateljuje i s SDP-ovcima Kotromanovićem i Milanovićem. Gotovina u pravilu ne izražava političko opredjeljenje, niti nagovara za koga glasovati. – Građani su tu da izaberu sami, stav je koji on uvijek ponavlja uoči izbora.

>> I Grabar Kitarović objavila izvješće o donacijama, evo tko je dao najviše

Komentara 100

DA
darwil
20:26 23.12.2014.

Dilberu ti kažeš da je Kolinda prijateljica Gotovini.Razbacuješ se velikom rječju i u tuđe ime ali očito za svoj interes.

ME
MESE
10:43 24.12.2014.

Generala su Karamarko,Vaso, Mesic,Josipovic i Seks uhitili i predali u Hag

Avatar Vrijeme
Vrijeme
19:45 23.12.2014.

Dilber je zaboravio na lociranje i transveriranje,......Ante nije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije