Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anđelko Milardović

'Kandidati komuniciraju uvredama i besmislenim replikama'

 predsjednički kandidati
Foto: Pixsell
22.12.2014.
u 17:57

U proslovu dokumenta ističe kako je 'predsjednička kampanja nalik predstavi bez sadržaja'

Poznati hrvatski politolog, Anđelko Milardović za Institut za Europske i Globalizacijske Studije izradio je dokument u kojem analizira dosadašnji tijek izborne kampanje te donosi uvide na različitim razinama.

U proslovu dokumenta ističe kako je 'predsjednička kampanja nalik predstavi bez sadržaja'.

 - Kako je takav model najsličniji simulaciji ili inscenaciji demokracije u kojem dominiraju forme komunikacije bez smislenoga sadržaja, zabava, svjetlo i sjene političkog marketinga, trikovi, manipulacija i proizvodnja pristanka uz pomoć ispitivanja javnog mijenja, potrebno je otvoriti pitanje pomaka u predsjedničkoj kampanji - od besmislenih komunikacijskih formi, ne bitnih sadržaja - prema sadržajnoj dimenziji kampanje izvedenoj iz ustavnih ovlasti predsjednika republike, piše Milardović.

Ocjenjujući komunikativnu razinu kampanje ističe kako se 'komunikacija među kandidatima temelji se na međusobnim uvredama, ocrnjivanjima s nepreglednom količinom besmislenih replika koje zamućuju bit kampanje'

 - Kandidati izbjegavanju sučeljavanja s programskim, sadržajima i racionalnim argumentima. Kampanja je uglavnom zamišljena kao zabava s izbjegavanjem odgovora na ključna pitanja, piše Milardović.

U dokumentu je naveo i neodgovorena ogledna pitanja predsjedničkim kandidatima na temelju ustavnih ovlasti šefa države.

U nastavku pročitajte cjelokupni dokument:

>> Kujundžić bi ovlasti veće od Obaminih

Komentara 21

PU
puritanac
18:32 22.12.2014.

Kolinda je odmjereno odgovarala na pitanja i nastojala održati pristojnu razinu komunikacije što nije ni malo zahvalno kad je u pitanju jedina žena u muškom društvu

Avatar Viking1
Viking1
18:30 22.12.2014.

Josipović se osramotio pomeli ga ostali kandidati u raspravi, samo je zamuckivao i prodavao maglu da će u drugom mandatu biti bolji predsjednik i da će sa njim krenuti obracun sa kriminalom. Imao je ZAMP-ač vremena u prvom mandatu da pokaže da je sposoban predsjednika kad ono ispao je skroz nesposoban. Vrijeme je za novog predsjednika.

CR
crocro
18:34 22.12.2014.

Taj gospodin Milardović me malo razočarao u svojim neracionalnim prosudbama učinkovitosti kandidata. O kakvim on međusobnim vrijeđanjima priča. Koga je uvrijedila Kolinda Grabar Kitarović? Neka ne bude načelan neka bude konkretan i neka odgovori koga je vrijeđala gospođa Kolinda u cijeloj dosadašnjaj kampanji. Kakve su to besmislene replike gospođe Kolinde kada ih je ona zapravo najmanje iskoristila a i one koje je iskoristila služila se argumentima. Kako gosp. Milardović sve kandidate poistovjećuje u svojim nastupima pa eto ako mu ne paše Kolinda kao kandidatkinja, onda treba pronaći verbalne defekte kod svih kandidata. Pa Kolinda je jedina bila umjerena u svojem nastupu ali zato u nastupu prepunom argumenata i najmanji broj puta je govorila. Pa kako onda može sve stavljati u isti koš. Ako njegov favorit ne uspjeva zadobiti simpatije nakon svojeg nastupa, zašto onda stavlja utege i ostalim kandidatima. Pa zar su kandidati trebali šutjeli a ne replicirati. Kao da gosp. Milardović nikada nije gledao sučeljavanje kandidata za Bijelu kuću. Tamo gotovo nastupaju konfliktne situacije, uvrede i žestoke riječi se niti ne računaju. A ovdje bi trebali šutjeti jer čim više se šuti tim smo pospaniji gospodine Milardoviću. Ne valja ta vaša opservacija sućeljavanja i nije mi jasno zašto su baš vas pitali uz toliko boljih stručnjaka svojeg zanata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije