Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. Grabar Kitarović:

Ako dogovor oko granice nije moguć, treba se obratiti Međunarodnom sudu pravde

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
16.12.2014.
u 19:45

Na Prevlaci i u Donjoj Lastvi kazala je da "put u Crnu Goru nije ofenziva na dijasporu".

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović posjetila je krajnji jug Hrvatske i Hrvate u Crnoj Gori.

U odgovornima novinarima na Prevlaci i u Donjoj Lastvi kazala je da "put u Crnu Goru nije ofenziva na dijasporu". - Hrvate izvan Hrvatske ne doživljavam kao izvanjsko biračko tijelo. To što oni žive izvan granica RH ne znači da su po bilo čemu drukčiji od Hrvata u Hrvatskoj! Mi imamo ustavnu obvezu štititi Hrvate izvan Domovine gdje god se oni nalazili te im omogućiti pravo izbora, a kao buduća predsjednica založit ću se da se uvede dopisno glasovanje - kazala je Grabar Kitarović.

Zbog granice i na Međunarodnom sudu pravde

- Dolaskom u BiH, Crnu Goru, Srbiju, prije svega želim iskazati poštovanje prema našim Hrvatima izvan Domovine koji zauzimaju posebno mjesto i u mojem izbornom programu - dodala je Grabar Kitarović, prenose iz HDZ-a.

Smatra da se problemi granice više ne mogu "stavljati pod tepih". - Treba ih rješavati putem dobrosusjedskih odnosa, međunarodnog prava i nacionalnih interesa. A ako dogovor ne bude moguć, treba se obratiti Međunarodnom sudu pravde - kazala je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja.

Kazala je da je cijelo vrijeme isticala da je sve zakonito, transparentno i po pravilima što se tiče donatorskih večera, a da je tako potvrdilo je i Državno izborno povjerenstvo. - Žao mi je zbog medijske hajke koja je nastala prije ove DIP-ove potvrde, a sada pozivam i DIP i GONG da istraže izvore financiranja ostalih predsjedničkih kandidata - zaključila je Grabar Kitarović.

>>'Vlada i ja nismo znali da Grabar Kitarović namjerava otići iz Washingtona'

>>K. Grabar Kitarović: Hrvati se s ostala dva naroda moraju dogovoriti o uređenju BiH

Komentara 41

DA
Djeca_Arbata
20:16 16.12.2014.

Gospođo Kolinda...čuvajte nam granice naše Hrvatske...i ne dajte nikakve ustupke nikome...niti Savudrijsku valu...niti Šerengradske ade...niti Svetu Geru...ovo je naša Domovina

Avatar dragulji
dragulji
21:04 16.12.2014.

Meni je draže da vode "Alfa" žene našu državu nego neki nesposbni neradnici. Sad su otkrili na jednom portalu da se iza Danice Ramljak skriva Joško Pare kojeg je Josipović postavio kao veleposlanika u SAD-u godinu dana nakon odlaska Kolinde. Njega opisuju kao zabavnog ali i nesposobnog čovjeka koji nije dugo trebao da stvori fijasko posjeta Josipovića u SAD-u.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:41 16.12.2014.

Ako ne bude krađe, sigurno pobjeđuje Kolinda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije