Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski jezik

Najbolji recitatorica Andrea Jarak i pisac Boris Filipić iz Mostara

danijezika
Stojan lasić
23.04.2010.
u 10:58

Zahvaljujući najboljoj recitaciji svoje učenice Srednja ekonomska škola Joze Martinovića iz Mostara domaćin je sljedećih Dana hrvatskoga jezika.

Zahvaljujući najbolje ocijenjenoj recitaciji Andreje Jarak iz Srednje ekonomske škole J. Martinovića iz Mostara, njihova škola bit će domaćin 17. manifestacije Dani hrvatskog jezika, koja će se održati sljedeće godine.

Najbolji učenici

Recitiranje pjesme ‘'Iza spuštenih trepavica'’ S. S Kranjčevića na 16. danima hrvatskog jezika održanim jučer u Kosači ocjenjivački je sud proglasio najboljim, a njezinu školu pobjedničkom. Druga je bila Nikolina Miletić iz Srednje škole Čitluk, dok je treća Maja Vujica iz Gimnazije Mostar. “Tko ima ideju misli na promjene” bila je zadana tema za pismeni rad srednjoškolaca. Ocjenjivački je sud imao tešku zadaću odabrati najbolji. Prema njihovoj stručnoj prosudbi najbolje je to uradio Boris Filipić (III. r. Gimnazije fra G. Martića, Mostar), druga je Martina Vranjković (II. r. Srednje strojarske škole Mostar), a treća Mila Miletić (IV. r. SŠ fra S. Barbarića Čitluk). Prošlogodišnji pobjednici - Gimnazija fra Grge Martića iz Mostara - bili su uspješan domaćin ovogodišnje 16. tradicionalne manifestacije. Nizom glazbenih i scenskih nastupa pretvorili su natjecanje u malu zabavu.

Afirmiranje pismenosti

- Zadaća nam je bila u natjecateljskom ozračju afirmirati postignuća u pismenosti i poznavanju hrvatskog jezika, svijest o njegovu značenju te sklonost, nadarenost i mogućnost predstavljanja vlastitih sposobnosti - rekao je Jago Musa, ravnatelj Zavoda za školstvo, institucije koja je i organizator ovog natjecanja. Prema riječima ravnatelja zavoda, škole su najprije organizirale školska natjecanja, a najbolji su stigli na županijsko. Pobjednici su, osim diplome, osvojili i novčane nagrade u iznosu od 100, 200 i 300 KM. Pokrovitelj natjecanja bilo je Ministarstvo obrazovanja Hercegovačko-neretvanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije