Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.08.2013. u 12:00

Ako znamo da najjeftinije slanje pisma poštom stoji 3,10 kuna, doista bi bilo zanimljivo čuti kako je ministar platio tri puta manje.

Ivan Račan, saborski zastupnik SDP-a te sin pokojnog premijera Ivice Račana, zapitao se na svom Facebook profilu tko plaća samopromociju Gordana Marasa koji je poslao pisma na adrese 6000 zagrebačkih SDP-ovaca, odnosno Miranda Mrsića koji je počastio 200 ljudi roštiljem. Mrsić je u Jutarnjem objasnio da je sâm platio roštilj jer je to “tradicija”, a slično je odgovorio i Maras koji kaže da je sâm platio slanje 6000 pisama “manje od 6000 kuna.” Ako znamo da najjeftinije slanje pisma poštom stoji 3,10 kuna, doista bi bilo zanimljivo čuti kako je ministar platio tri puta manje.

Karlovački gradonačelnik 
iz volva prelazi u passat

Damir Jelić, karlovački gradonačelnik, uveo je participaciju građana u odlučivanje na mala vrata. Gradonačelnikov službeni automobil volvo treba zamijeniti zbog dotrajalosti pa je Jelić na službenoj gradskoj internetskoj stranici postavio anketu u kojoj građane pita koji bi automobil trebao voziti. Da građanima ne bi padale na um kojekakve ideje, ponudio im je i nekoliko odgovora: volvo S60, audi A6, mercedes C klase, volkswagen passat te “svejedno” i “neki drugi.”

Uvjerljivo sa 78 posto vodi najjeftiniji među ponuđenim automobilima – passat, što može biti pouka drugim gradonačelnicima u Hrvatskoj kojima će na um pasti slična ideja. U anketi trebaju ponuditi samo izbor između audija, volva i mercedesa.

Svjetski fenomen – na Hvaru klub iz kamenog doba

Slavko Linić, ministar financija, zatvorio je klub Carpe diem zbog neprijavljenih 120.000 kuna. U klubu se pravdaju da je nestalo struje. Po lanjskom prijavljenom prometu čini se da do ove godine klub uopće nije ni imao struju.

Kako se financiraju dvorski fotografi 
u Engleskoj

Marija Kundek, jedna od troje službenih fotografa hrvatskog predsjednika, već osam godina prati svaki korak državnog vođe. Nije uspjela snimiti samo rukovanje Ive Josipovića i engleske kraljice Elizabete II. u Buckinghamskoj palači jer je to smio samo ovlašteni dvorski fotograf. Pravo iznenađenje bilo joj je tek, piše Jutarnji, kada su Englezi tu snimku naplatili 300 funti. Tako se, naime, financiraju dvorski fotografi. Ne može sve iz proračuna kao u bogatoj Hrvatskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?