Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priče o pobjedničkim timovima Studentsko Business Plan projekta Postani/ostani poduzetnik

Sustavom za izradu pametnih udžbenika “Schola (eSch)” do poduzetničkog uspjeha

Schola (eSch)
PR FOTO
16.08.2016.
u 10:05

Ovo je priča o projektu “Schola (eSch)” i Zvonimiru Sabljiću – mladom i perspektivnom čovjeku, jednom od pobjednika našeg business plan natjecanja „Postani/ostani poduzetnik (POP)“. Zvonimir je prije par tjedana diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Čestitamo!

O izvrsnosti Zvonimirova diplomskog rada govori i činjenica da mu je, odmah po završetku studija, ponuđeno zaposlenje na fakultetu te plaćeni doktorski rad. Međutim, nakon što je dobro promislio, Zvonimir se ipak odlučio upustiti u poduzetničke vode. Više o Zvonimiru i njegovom radu doznajte na www.sabljic.co.

Na natjecanje POP Zvonimir se prijavio s projektom eSch - sustavom za izgradnju digitalnih udžbenika u obliku Android aplikacije. Sustav je namijenjen nakladničkim kućama koje pomoću njega mogu, od nastavnog sadržaja u pisanom obliku i interaktivnog sadržaja, jednim klikom izraditi digitalni udžbenik. Finalni proizvod je osmišljen tako da korisnik, s kupnjom sustava dobiva i njegovo održavanje te korisničku podršku vezanu uz digitalni dio sustava.

O tome kako je sazna za natjecanje POP Zvonimir nam je rekao: „Za natjecanje sam saznao putem Facebook obavijesti. Već sam duže vrijeme u startup tematici, a kako se približavalo vrijeme završetku faks, rekao sam si kako moram iskoristiti prilike koje mi se nude. Za diplomski rad sam radio sustav za upravljanje tablet uređajima u učionici pa sam htio dobiti validaciju poslovnog modela razrađene ideje, a ujedno sam želio steći i kontakte u Razvojnoj agenciji Zagreb. Odlučio sam prihvatiti izazov i tako sam se prijavio na POP natjecanje.“

O samome natjecanju i prethodnim očekivanjima Zvonimir je istaknuo: „Kroz POP sam dobio upravo ono što sam i očekivao – vrijedne kontakte i validaciju poslovnog modela. Kroz edukaciju i mentoriranje raspisao sam korake vezane uz tijek poslovnog pothvata za slučaj da odlučim svoj diplomski rad pretvoriti u proizvod. Također, zahvaljujući poznanstvima iz Razvojne agencije Zagreb, bio sam pozvan i na nekoliko događaja koji nisu bili direktno vezani uz POP natjecanje, ali koji su mi također mnogo značili u smislu stjecanja korisnih poznanstava.

I na samome kraju razgovora, Zvonimir nam je ukratko pojasnio svoje planove vezane uz budućnost i razvoj poslovanja: „Sada kada sam završio studij , planiram malo detaljnije ispitati potencijal ideje eSch na tržištu. Kako je moja ideja vezana za školstvo, došao sam u kontakt s nekoliko ljudi iz Carneta s kojima će biti potrebno proći određene korake do dobivanja rezultata oko potencijala ideje. Također, prijavio sam se na CUC konferenciju na kojoj ću predstaviti svoj diplomski rad i rezultate ispitivanja potencijala ideje eSch na tržištu. Navedena konferencija je u studenom ove godine, tako da bi do tada trebao saznati konkretniju perspektivu ove ideje.“

Sretni smo što je, kroz sudjelovanje i nagradu u natjecanju Postani/ostani poduzetnik, Zvonimir konkretizirao i detaljnije razradio svoju poduzetničku ideju te proširilo znanja o poduzetništvu. Još jednom čestitamo na hrabrom ulasku u samostalno poduzetništvo te vjerujemo da će projekt eSch imati svijetlu poduzetničku budućnost.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije