Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNE PODUZETNIČKE PRIČE IZ TEHNOLOŠKOG PARKA ZAGREB

DigitalByt - uspješna priča koja se razvila u Tehnološkom parku Zagreb

DigitalByt
Foto: PR FOTO
29.01.2016.
u 12:15

Male tvrtke su važan segment u razvoju hrvatskog gospodarstva. One često okupljaju talentirane i inovativne ljude, a mlade IT tvrtke su se pokazale kao jedne od najuspješnijih. Upravo one predstavljaju temelj i skup znanja iz svijeta visokih tehnologija.

DigitalByt jedna je u nizu uspješnih priča koje su se razvile u Tehnološkom parku Razvojne agencije Zagreb (TPZ),  počevši od procesa predinkubacije pa sve do osnivanja tvrtke koja danas zapošljava pet mladih stručnjaka.

Tvrtka DigitalByt je specijalizirana za razvoj web rješenja i sustava s naglaskom na razvoj rješenja za WordPress platformu. Domagoj Kovačević, direktor i vlasnik DigitalByt-a, poduzetnički duh je naslijedio od obitelji pa je i sam odlučio krenuti u tom smjeru. U  manje od godinu dana zaposlio je pet osoba, a trenutno je u potrazi za još troje novih kolega iz IT svijeta.

"Iako nudimo kompletna web rješenja i sustave, trenutno nam je fokus na razvijanju rješenja za WordPress platformu, sustav za upravljanje sadržajem čiji broj korisnika diljem svijeta neprekidno raste" objasnio je Domagoj Kovačević.

 

U procesu realizacije svoje poslovne ideje Domagoj je koristio program potpore Grada Zagreba za samozapošljavanje. Novčana sredstva koja je dobio, iskoristio je uglavnom za kupnju opreme na kojoj danas rade.

"Kad si u svijetu poduzetništva, proces razvoja nikada ne prestaje jer stalno razmišljaš o novim idejama, ulaganjima i novim aktivnostima. Novac koji sam dobio od Grada Zagreba bio je izvrsna podloga za sam početak jer je pomogao da moje ideje budu brže realizirane" rekao je Domagoj Kovačević.

Tijekom, ali i nakon fakultetskih dana radio je na raznim projektima s kojih je skupio dovoljno iskustva, dok je u TPZ-u razvio svoju poduzetničku priču koju danas živi.

"TPZ je najkorisnije mjesto na kojem su moj posao i poslovni plan kompletno zaokruženi i s kojim nastavljam dalje. To je prostor koji mladim timovima pruža lakšu suradnju kada se pojave određeni izazovi. Sve se brže riješi s drugim kolegama, s kojima i danas izvrsno surađujem" istaknuo je Kovačević.

Iz ovog primjera vidljiva je korist koju mlade inovativne tvrtke mogu ostvariti putem Razvojne agencije Zagreb – TPZ gdje na jednom mjestu mogu dobiti stručne savjete, informacije, preporuke i edukacije koje ih osnažuju i višestruko olakšavaju posao.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije