Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COUNTRY STRIKE PONOVNO NAGRAĐEN U TEXASU

Poslušajte 'Suzu za zagorske brege' u country izdanju!

Country Strike
Foto: Promo
1/4
08.12.2016.
u 13:11

Zagrebački country-rock bend Country Strike i druge je godine nastupanja na Texas Sounds International Country Music Awards osvojio glavnu nagradu „Entertainer of the year“ (Izvođač godine)

Iako zagrebački band  Country Strike zvuči kao da dolazi s juga SAD-a. To su prepoznali i sami Amerikanci. Lani je Country Strike bio jedini predstavnik Hrvatske i regije nominiran za Texas Sounds International Country Music Awards gdje su pomeli konkurenciju. Oduševili su žiri i publiku u Jeffersonu te osvojili dvije nagrade: Izvođač godine i Osobnost godine.  Postići to u zemlji koja je koljevka countrija je uistinu pravi podvig.

Uz to, zasvirali su i s jedinim od najutjecajnijih country izvođača u svijetu, Daleom Watsonom. Da  stvar bude još bolja i ove godine Amerikanci su ponovno prepoznali kvalitetu jednog benda iz male Hrvatske koji je u konkurenciji od 30 izvođača iz cijelog svijeta izmamio ovacije pred texaškom publikom i digao ju na noge. Zagrebački country-rock bend Country Strike i druge je godine nastupanja na Texas Sounds International Country Music Awards osvojio glavnu nagradu „Entertainer of the year“ (Izvođač godine).

Promoviran i hrvatski proizvod

- Oduševljeni smo ponovnim uspjehom u znatno jačoj konkurenciji nego prošle godine. Ovime smo dokazali sebi, a i nadam se dali dobar primjer kako upornost, volja i ljubav prema glazbi mogu prijeći sve granice i prepreke i na kraju dovesti do takvih rezultata i sretnih lica kakva smo imali mi putem kući iz Texasa. Želimo podijeliti svoje iskustvo sa svima koji su nam pomogli i koji nas podržavaju. Želimo im dati što je više moguće glazbe i raznih drugih sadržaja, te mogućnost da osjete Texas – glazbu, ljude i krajolike – onako kako smo ih mi doživjeli - rekao je pjevač Tomislav Vedrina. Uz to, na festivalu je bio promoviran i hrvatski proizvod, RBasic coustom handmade guitars, mladog obrtnika i graditelja gitara Roberta Bašića, ujedno i gitarista Country Strikea uz veliki interes i pozitivne komentare prisutnih glazbenika.

Country Strike priprema još jednu audio vizualnu poslasticu za svoju publiku. Želja im je od materijala snimljenih u Texasu, kolijevci country glazbe izdati live album koji bi, zajedno s video zapisima i fotografijama, objavili kao posebno multimedijsko izdanje u nakladi Nota Bene Recordsa.To bi ujedno bio prvi takav album jednog hrvatskog sastava.

Prije odlaska u Texas, Country Strike je objavio svoje prvo studijsko diskografsko izdanje, također u nakladi Nota bene Recordsa, a singl „Teardrops of goodbye“, koji je zapravo prepjev pjesme „Suza za zagorske brege“ već je izazvao pažnju hrvatskih radio stanica i društvenih mreža uz mnoge pohvale struke i obožavatelja.

 

Nakon veličanstvene pobjede odlučili su svjetsko priznanje proslaviti upravo u klubu Metropolis  gdje ih je publika iI ispratila na natjecanje. Svim posjetiteljima  garantiraju vrhunsku zabavu, a kako to radi hrvatski band koji je na američkom teriotiriju pomeo konkureciju pogledajte 9. prosinca od 22 h. Ulaznice su 20 kn .

>>Beyoncé zbog 'Daddy Lessons' dobila podršku country glazbenika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije