Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni uzlet Vinkovci

Slavonija pored poljoprivrede treba i jako poduzetništvo

17.04.2015., Vinkovci - U organizaciji Poslovnog dnevnika u tehnoloskom parku odrzane su besplatne edukacije za poduzetnike i obrtnike Poslovni uzlet. Zupan Bozo Galic.
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
18.04.2015.
u 16:53

Moramo svi zajedno stvarati nove vrijednosti, poručio je vukovarski župan Božo Galić

Porukom i svojevrsnim motom Poslovnog uzleta "Bez znanja nema napretka" glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović otvorio je osmu od 23 edukativne konferencije koja se u petak održava na istoku Hrvatske, u Vinkovcima.

– Projekt Poslovni uzlet, za koji vjerujem da ste već čuli, namijenjen je promociji malog i srednjeg poduzetništva. Njegov je cilj podizanje znanja i kompetencija poduzetnika kako bi uspješno mogli konkurirati na domaćem, ali i tržištu Europske unije na kojem je oko pola milijarde stanovnika – rekao je Šimatović okupljenim vinkovačkim poduzetnicima koji su došli sudjelovati na nizu besplatnih edukativnih radionica.

Za razliku od drugih krajeva Hrvatske, stvari se nagore mijenjaju za bogatu Slavoniju od koje se u prošlosti dobro živjelo. – Možda upravo zbog bogatog tla Slavonija nema snažniju poduzetničku tradiciju, no to se mijenja. Zato moramo poticati i razvijati jako poduzetništvo – smatra gradonačelnik grada domaćina Mladen Karlić.

Nezahvalne gospodarske trendove potvrdio je i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. – Situacija je danas teška i u Vinkovcima i u cijeloj županiji. Trebamo nešto jače učiniti, a to moramo svi zajedno stvaranjem novih vrijednosti – poručio je župan. 


>> Ministar Vrdoljak u Vinkovcima: Najgore je iza nas

>> Što poduzetnici i menadžeri trebaju znati o financijama

Komentara 5

PS
psycho69
17:36 18.04.2015.

da ste mislila na seljake nikad ne bi isli u europsku uniju..pa to je smrt svakog vida i oblika proizvodnje icega u hrvatskoj..kako objasniti cinjenicu da sekjak u letoniji prima 85 eura poticaja po hektaru a seljak u belgiji 550 eura po hektaru..znaci bicna laz i prevara..volio bi da me neko demantira podatcima a ne pesmicom napamet..

KR
krumember
21:23 18.04.2015.

Bravo mudri!

K2
kritičar_2
22:11 18.04.2015.

Sa ovim lešinarom od župana,nikad nećemo uzletjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije