Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radionica

Poslovni uzlet u Vinkovcima 17. travnja: Besplatna edukacija za male i srednje poduzetnike

Poslovni uzlet
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/5
08.04.2015.
u 16:00

„Poslovni uzlet“ ove godine održava se u 23 grada diljem Hrvatske gdje će tijekom besplatnih edukacija biti educirano i do 30.000 poduzetnika.

U sklopu projekta „Poslovni uzlet grada Vinkovaca“ 17. travnja će se održati niz edukativnih radionica namijenjenim malim i srednjim poduzetnicima.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare tijekom 2014. godine na besplatnim edukacijama, koje su održane u osam gradova, educirano je više od 7000 malih i srednjih poduzetnika. „Poslovni uzlet“ ove godine održava se u 23 grada diljem Hrvatske gdje će tijekom besplatnih edukacija biti educirano i do 30.000 poduzetnika.

Prema riječima Mislava Šimatovića, glavnog urednika Poslovnog dnevnika koji je jedan od organizatora „Poslovnog uzleta u Vinkovcima“, tijekom ove godine edukacija malih i srednjih poduzetnika je već izvršena u Velikoj Gorici, Koprivnici, Zadru, Puli, Varaždinu, Cresu i Sisku.

- Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-a te svi ostali koji su zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja imat će priliku besplatno se educirati o oglašavanju na Facebooku i Googleu, cloud uslugama, kao i mogućnostima financiranja projekata s područja ruralnog razvoja i poljoprivrede EU sredstvima, najavio je Šimatović.

Podsjetio je kako je projekt „Poslovni uzlet“ 2014. godine pokrenuo Poslovni dnevnik i to u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta. Cilj je bio predstaviti hrvatska mala i srednja poduzeća koja su u proteklih pet godina ostvarila rast poslovnih prihoda i broj zaposlenih te kroz cjelogodišnju kampanju upoznati javnost s uspješnim poduzetničkim pričama na lokalnoj, županijskoj i nacionalnoj razini.  

Uz Poslovni dnevnik u organizaciji Poslovnog uzleta u Vinkovcima sudjeluju i Ministarstvo poduzetništva i obrtništva, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci.

- U Vinkovcima posluje 487 poduzetnika te 585 obrta i svima je cilj doći do novih poslovnih i obrtnih sredstava kako bi unaprijedili proizvodnju, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić izražavajući nezadovoljstvo odnosom djela zaposlenika koji rade u upravi, pa i u Gradu Vinkovcima, a koji se još uvijek ponašaju kao da i njima nije u interesu da radi što veći broj poduzeća i obrta.

 - Neshvatljivo mi je tako ponašanje. Neki se, pa i u Gradu Vinkovcima, ponašaju kao da im je svejedno hoće li poduzetnik primjerice građevinsku ili neku drugu dozvolu ishoditi za dva dana ili za tri mjeseca. Vjerojatno misle kako je njihovo radno mjesto sigurno, a za druge ih briga, rekao je Karlić.

>> Kako uspješno prevladati šumu birokracije u pokretanju biznisa

Komentara 1

K2
kritičar_2
21:30 08.04.2015.

15 godina grad Vinkovce vode oni,koji su nagrađivali nerad svojih namještenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije