Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni uzlet

Kirin: Trebamo cestu da naši proizvodi stignu do mora

Poslovni uzlet
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/6
21.05.2016.
u 15:15

– Velika poduzeća polako odlaze u prošlost, mala i srednja naš su prioritet – rekao je Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice.

– Naši poduzetnici žele manji pritisak države, manje birokracije i da lokalna samouprava pomaže poduzetnicima. Umjesto da se razbacuju programima, neka nam daju da dišemo i neka lokalnim samoupravama zakonima omoguće lakši rad – apelirao je Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice jučer na panelu “Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica“ u sklopu Poslovnog uzleta grada Virovitice. Kirin je naglasio da se trenutačno pokušavaju stvoriti regije za poduzetnike decentralizacijom.

– Velika poduzeća polako odlaze u prošlost, mala i srednja naš su prioritet. No nismo mlade ljude stvarali po mjerama tržišta, inače bi nastavljali obiteljske tradicije – upozorio je Kirin.

Sanja Bošnjak, v. d. župana Virovitičko-podravske županije, istaknula je kako je njihova županija prema ekonomskim pokazateljima pri samom dnu, stopa nezaposlenosti je čak 30 posto, a mnogi mladi, čitave obitelji odlaze u inozemstvo. Kirin tvrdi da je glavni projekt koji nedostaje gradu i županiji gradnja brze ceste jer prometna nepovezanost otežava ostale poslove i projekte.

– Nama druga pomoć ne treba, dajte nam samo tu cestu da budemo konkurentni i omogućite našim poljoprivrednicima da njihovi proizvodi stignu i do mora i do hotela na moru. Prije devet godina udio visokoobrazovanih bio je na 7 posto, otvorili smo Visoku školu i time i danas dižemo razinu kvalitete malih i srednjih poduzeća da se šire i na regiju i EU – istaknuo je Kirin.

Zdenko Podolar, pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije, upozorio je da se u Hrvatskoj najčešće misli o materijalnim resursima, a važi su ljudski resursi. – Dok se to ne promijeni, nema razvoja. Decentralizaciju nije tako teško provesti. Mi surađujemo s Poljskom i znamo kako njihove agencije funkcioniraju i kako se decentralizacijom može pomoći malim poduzetnicima – kazao je Podolar.     

Komentara 5

RI
rikavac
17:59 21.05.2016.

pa nek ti naprave ceste Prajo d.o.o svakako sa njim sve radis i zajedno mlatite novce a Prajo ima kamione bagere i drzi pola Virovitice.

Avatar think pink
think pink
15:37 21.05.2016.

nemoguće!!! Ju-Bi-To je još uvijek tu???

Avatar Point_of_view
Point_of_view
15:41 21.05.2016.

Dajte na cestu i sve je rijeseno! Ovaj populist, iliti dvorska luda, uopce nije vvjestan, sta govori. 3/4 Hrvatske je povezano dobrim cestama a vidimo gdje se gospodarski nalaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije