Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proizvodnja drvenih gajbica

Za otvaranje tvornice dvije godine i projekt na 700 stranica

Mirko Smiljanić
Foto: Branimir Bradarić
01.04.2016.
u 20:56

Poslije godina pripreme i natječaja, ovih je dana u Vukovaru proradila tvornica za proizvodnju drvenih gajbica čiji je vlasnik poduzetnik Mirko Smiljanić

Poslije godina pripreme i natječaja, ovih je dana u Vukovaru proradila tvornica za proizvodnju drvenih gajbica čiji je vlasnik poduzetnik Mirko Smiljanić.

Riječ je o projektu koji je realiziran iz Programa povećanja gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva. Ukupna je vrijednost investicije 12,8 milijuna kuna, s tim da je 5,1 milijun kuna vlastitih sredstava.

– Na prednatječaj ovoga programa javili smo se u lipnju 2013., a projekt je odobren u studenom 2015. – rekao je Smiljanić.

Istaknuo je da je za realizaciju jednoga ovakvog projekta nužno imati pravu knjižnicu, ali i tiskaru za tiskanje različitih papira. O zahtjevnosti projekta govori i to da je imao više od 700 stranica.

– Sve to što se radi, a tu mislim na vrijeme, novac i strpljene, treba pomnožiti s tri, a živce s tisuću. Usto, čovjek treba biti spreman staviti “na rulet” oko 100.000 kuna jer nikad ne možeš biti siguran da će projekt proći. To je put koji ne da je posut trnjem, nego je posut razbijenim staklom – rekao je Smiljanić.

Prema projektu, tvornica u Vukovaru zapošljavat će 21 radnika u jednoj smjeni, a osim hrvatskog, u budućnosti računa i na mađarsko tržište.

Komentara 3

GF
gfrancic
21:53 01.04.2016.

Kome uopce trebaju drvene gajbice danas, i otkud njemu 5,1 milijuna kuna, posteno covjek zaradio jelda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije