Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasi za posao u 2014.

U inozemstvu najtraženiji programeri, medicinske sestre, kuhari i njegovatelji

burza rada
Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
14.01.2015.
u 11:17

Portal MojPosao objavio je da je u 2014. na tom portalu objavljeno 513 natječaja za radna mjesta u inozemstvu

Portal MojPosao objavio je da je u 2014. na tom portalu objavljeno 513 natječaja za radna mjesta u inozemstvu, što je isto kao i godinu ranije.

71 posto oglasa za inozemstvo odnosilo se na zemlje Europske unije i to najvećim dijelom na Njemačku. Izvan Europske unije najviše je oglasa bilo za Sjedinjene Američke Države i Rusiju, javlja MojPosao.

Najtraženija zanimanja u inozemstvu u prošloj godini bila su programer, medicinska sestra, kuhar, njegovatelj te hotelsko osoblje, a po kategorijama najviše oglasa za inozemstvo zabilježeno je u graditeljstvu i geodeziji (17%), proizvodnji i zanatskim uslugama (16%) , IT-u i telekomunikacijama (15%), strojarstvu i brodogradnji (11%) te zdravstvu i socijalnom radu (10 %)

Uz objašnjenje da su poslodavci mogli označiti više vrsta zaposlenja za jedno radno mjesto Moj Posao navodi da je od ukupnog broja objavljenih oglasa za rad u inozemstvu, u njih čak 73% ponuđen stalni radni odnos. U 40 posto oglasa tražili su se djelatnici za rad na određeno vrijeme a u 1 posto honorarni djelatnici.

>> Tjedno sam 12 sati pomagala u restoranu i to je bilo dovoljno za sve troškove

Komentara 2

MH
mrtav-hladan
15:32 14.01.2015.

Uvijek su bila i nažalost ostala trazena ta zanimanja , da im se kuha i peru guzice

KO
kojesta
13:24 16.01.2015.

na zalost, tako je to. s ekonomskom nemas sance, moras znat nesto raditi, ak neces prat tudje guze, onda se primi kuhanja. to se uvijek trazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije