Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskustvo zlata vrijedi

Studentima praksa u renomiranim tvrtkama

29.06.2015., Zagreb - Proglasenje rezultata natjecaja projekta Iskustvo zlata vrijedi. Studentima s invaliditetom poslodavci su u hotelu Westin urucili potvrdu za obavljanje radne prakse u njihovoj kompaniji. Ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr.
Foto: Marko Lukunić/ PIXSELL
1/5
30.06.2015.
u 08:00

Studenti s invaliditetom izabrani su na provedbenom natječaju, a nakon prakse imaju priliku dobiti posao

Četrnaestoro studentica i studenata s invaliditetom dobilo je priliku provesti studentsku praksu u renomiranim hrvatskim tvrtkama na završnoj svečanosti projekta Iskustvo zlata vrijedi u organizaciji Poslovnog dnevnika. Studenti su za praksu izabrani na provedenom natječaju, a nakon obavljene prakse otvara im se mogućnost zapošljavanja u tim kompanijama.

Iskustvo zlata vrijedi originalni je projekt Poslovnog dnevnika koji se provodi drugu godinu s ciljem širenja svijesti među poslodavcima i u društvu u cjelini o problematici zapošljavanja te ravnopravnog socijalnog uključivanja u život osoba s invaliditetom.

– Moramo razbijati predrasude o osobama s invaliditetom kao o zaposlenicima koji su često na bolovanju ili da zbog ograničenja mogu raditi samo na telefonskoj centrali istaknuo je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić čije je resorno ministarstvo partner na projektu.

– Radujem se što će danas ovi mladi ljudi upoznati svoje mentore, poslodavce kod kojih će u idućim mjesecima napraviti prvi iskorak u poslovnu budućnost, a možda će i neki po završenoj praksi dobiti i zaposlenje rekla je direktorica Poslovnog dnevnika i članica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić pozdravljajući okupljene studente i poslodavce. Naime, lani nakon odrađene prakse petero studenata dobilo je ugovore o radu.

>> Poslovne prilike za studente s invaliditetom

Komentara 1

HR
hromcan
09:21 30.06.2015.

Mršiću ajde skloni se nekud da te negledamo jer nas samo upropopaštavaš ,koliko si nam samo uzeo iz đepa kad si nam uzeo 2.mirovinski stup

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije