Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predavanje

Startup4startup – naučite kako odabrati nove zaposlenike

Startup4startup
VL
03.09.2015.
u 09:34

Zaposliti nove članove tima često predstavlja veliki izazov. Velika i uspješna poduzeća svjesna su tog izazova, ali puno malih poduzeća koja tek kreću u zapošljavanje i po prvi put se suočavaju s procesom zapošljavanja nemaju iskustvo u tom segmentu. Tako je nastala ideja o projektu Startup4startup ili kako mladi poduzetnici mogu pomoći jedni drugima u područjima u kojima su eksperti ili imaju razvijena specifična znanja. Projekt je pokrenuo Vladimir Benić, osnivač tvrtke Posao na dlanu, lidera u online testiranju, video razgovorima za posao i uskoro novom uslugom online preporuka. Partneri projekta su Bomega usluge, MBA Croatia, Netokracija, Plavi partner, Styria i Vipnet.

Cilj je prenijeti znanje i dobre primjere kroz predavanje i neformalno druženje. Gost predavač na prvom predavanju bit će i Aco Momčilović, predsjednik MBA Croatia i glavni odgovorni za upravljanje ljudskim resursima u Rimac automobili.

Što želimo postići prvim predavanjem naziva „Izazovi zapošljavanja“?

Osnovni cilj je upoznati startup timove i mlade poduzetnike s logikom procesa zapošljavanja, s velikim utjecajem odluka o zapošljavanju na rezultat kompanije, s troškovima procesa, najvažnijim izazovima i alatima koji im mogu pomoći u tome. Želimo potaknuti interes kako bi oni profesionalno provodili proces i kod zapošljavanja kreirali dobra iskustva svojim kandidatima za posao, kako bi razumjeli logiku privlačenja zaposlenika i njihovog odabira i kako bi imali mjesto na kojem bi se mogli javiti za pomoć. U malom timu jedan novi član može imati veliki utjecaj na uspjeh projekta.

Isto tako kroz primjere Rimac automobila želimo pokazati specifične izazove koje kod zapošljavanja imaju kompanije s bržim rastom zaposlenih, specifične izazove HR managementa i kako i u kojem trenutku posvetiti veću pažnju ljudskim resursima u svojim timovima.

Predavanje se održava 08. rujna u 18h u IMPACT HUB-u Zagreb, Vlaška ulica 70E. Ulaz je besplatan, ali uz obaveznu najavu na sljedećem link-u: Startup4startup prijava.

Ako ste vlasnik startup-a ili malog poduzeća, HR-ovac, želite naučiti o zapošljavanju ili proširiti krug poznanika, svakako dođite.

Foto: VLm

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije