Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjesi dubrovačkih studenata RIT Croatia

Razvili smo aplikaciju kako bismo učinili nešto korisno za naš grad!

RIT Croatia
30.04.2015.
u 21:45

Razvojem aplikacije do unapređenja grada

Ovo je priča o tri studenta smjera Informacijskih tehnologija na dubrovačkom kampusu RIT Croatia – Dživi Jeliću, Andreju Šariću i Ivanu Brčić - koji su, zainteresirani za razvoj mobilnih aplikacija, odlučili razviti nešto korisno i funkcionalno. I tako je nastala Libertas App, aplikacija koja prikazuje raspored javnog prijevoza u Dubrovniku.

„Sva trojica smo imali dosta zajedničkih predavanja na koledžu, a na tim predavanjima smo imali priliku raditi u grupama i kroz nas zajednički rad shvatili smo da smo zainteresirani za iste stvari“, govori Ivan, student druge godine i dodaje: „i došli smo na ideju o Libertas aplikaciji“.

„Ma, ideja je nastala tako da smo htjelli učiniti nešto korisno za naš grad, u međuvremenu razvijati vještine o kojima smo učili na fakultetu.“, govori Dživo, IT student druge godine, koji inače s dubrovačkog kampusa, ovaj semestar završava u Zagrebu i dodaje: „Kako se sva trojica koristimo javnim prijevozom, odlučili smo omogućiti stanovnicima i turistima grada Dubrovnika da se lakše snalaze u javnom gradskom prijevozu tako što smo im omogućili jednostavniji pristup rasporedu, linijama i stanicama Libertasa. Tijekom razvoja smo uvijek pitali profesore za savjete te nam je profesor Michael Floeser najviše pomogao jer nam je postavio temelje programiranja u java programskom jeziku.“

Andrej, student treće godine, govori o izazovima tijekom razvoja aplikacije: „Jedan od najvećih izazova bila je organizacija vremena za rad na aplikaciji s obzirom na studij i druge obaveze. Uz to, na koledžu smo dobili odličnu podlogu u programskom jeziku Java koja je bila vrlo korisna u razvoju Android verzije aplikacije. Ovaj projekt je također od nas zahtijevao timski radi i organizacijske vještine, a u tome nam je pomoglo iskustvo koje smo dobili na fakultetu radeći mnoge projekte i zadatke u grupama.“

Cilj nam je nastaviti razvijati aplikaciju i nuditi još naprednija rješenja

Uz 2000 downloada aplikacije i osvojene nagrade na natjecanjima, ovi studenti nastavljaju s razvojem i nadogradnjom. „Tako je, radimo na tome da nastavimo s razvojem aplikacije kako bi svim korisnicima omogućili još detaljnije podatke o uslugama Libertasovog javnoga prijevoza, kao i još lakši pristup tim podacima“ završava Andrej.

Studenti iz Hrvatske i cijelog svijeta, američki i europski profesori s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, praksa u Americi ili Dubaiju, američka i hrvatska diploma, visok postotak zapošljavanja diplomanata… I još možeš dobiti stipendiju za željeni studij! Javi se Stipi Pendiću i prijavi se za stipendiju RIT Croatia! Držimo palčeve

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije