Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super ideje

Evo kako možete zarađivati iz vlastitog dnevnog boravka

Posao od kuće
Foto: Thinkstock
16.06.2015.
u 13:47

Ako ste razmišljali da vlastiti biznis pokrenete iz udobnosti vlastitog naslonjača, donosimo vam nekoliko ideja uz koje biste mogli dobro zaraditi

Ako potraga za poslom putem klasičnih kanala ne daje rezultate, možda je vrijeme da razmislite o samozapošljavanju. Ako ste razmišljali o tome da svoj biznis pokrenete iz udobnosti vlastitog naslonjača, portal Inc. donosi nekoliko ideja. 

Blogovi

Pisanje blogova nije samo zabavna online aktivnost kojom hranimo vlastiti ego, već je ujedno i pametna ideja za biznis. Kvalitetni blog s vjernom publikom može privući brojne oglašivače.

Postanite YouTube zvijezda

Na tisuće entuzijasta radi od kuće i snima  YouTube videe i na tome još zarađuje. PewDiePie, jedan od najpoznatijih YouTube celebritija, zarađuje milijune dolara godišnje snimajući smiješne videouratke. Oni oglasi koji se pojavljuju prije samog videa možda su iritantni, no donose novac YouTube korisnicima s velikim brojem sljedbenika kojima kompanija nudi dio marketinškog kolača.

Social Media Manager

Većina tvrtki shvaća koliko je važno imati strategiju za upravljanje društvenim mrežama, no ne može si svatko priuštiti angažiranje agencije ili community menadžera. Ako su društvene mreže vaš drugi dom, ovo bi mogao biti posao za vas

Web Developer

Web developing još je jedna specijalizirana vještina u kojoj se možete probiti i kao freelancer. Svakoj tvrtki potrebna je web podrška, a ako ste u tom pogledu potkovani, lako možete pokrenuti vlastiti posao od kuće.

Napišite e-knjigu

Elektroničke knjige donijele su pravi bum u sektoru samostalnog izdavaštva autorima koji su dotad imali problema s pronalaskom izdavača. Ako posjedujete specifično znanje, napišite e-knjigu i prodajte je na internetu. To bi mogao biti izvrstan dodatan izvor prihoda.

Konzultiranje

Imate li bogato iskustvo u visoko cijenjenom području, razmotrite pokretanje vlastitog konzultantskog biznisa. Mnoge tvrtke za takve poslove preferiraju angažirati vanjskog suradnika.

Briga o kućnim ljubimcima

Mnogi vlasnici za svoje su kućne ljubimce spremni napraviti ama baš sve. U sektoru brige o kućnim ljubimcima postoji bezbroj mogućnosti za pokretanje nove tvrtke.

Usluge čišćenja

Svatko želi čistu kuću, no mnogi nemaju vremena ili želje sami se uhvatiti u koštac s kućanskim poslovima. Pokretanje vlastitog servisa za čišćenje izvrsna je ideja za novi posao.

Intelektualne usluge

Velikom broju školaraca potrebna je pomoć prilikom svladavanja školskog gradiva, a imate li iskustva s matematikom, kemijom, fizikom ili stranim jezicima, razmislite o davanju instrukcija. Također, zašto na internetu ne biste ponudili instrukcije iz vlastitog jezika namijenjene strancima ili možda poduku iz sviranja instrumenta. 

>> Trgujte s cijenom dionica Applea od 50 eura na svjetskoj burzi od svoje kuće i zaradite

Komentara 1

YB
yall_b_trippinn
23:09 17.06.2015.

Naveli ste dosta dobre ideje. Pozdravljam ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije