Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomska klinika

Poduzetnik budućnosti - projekt namijenjen srednjoškolcima

Poduzetnik budućnosti
Foto: PR FOTO
1/4
09.02.2016.
u 11:00

Studenti mlade, neprofitne udruge Ekonomske klinike u suradnji s Udrugom srednjoškolaca Hrvatske organiziraju prvi ovogodišnji projekt namijenjen učenicima srednjoškolcima pod imenom Poduzetnik budućnosti.

Ekonomska klinika je mlada neprofitna udruga, osnovana početkom 2015. godine koja okuplja tim najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji u suradnji s mentorima – istaknutim članovima akademske zajednice i vanjskim stručnim suradnicima iz poslovne zajednice pružaju usluge besplatnog savjetovanja. Usmjerena je na besplatno pružanje usluga savjetovanja privatnim osobama, neprofitnim organizacijama i poduzetnicima s naglaskom na mlade poduzetnike i socijalne poduzetnike. Razvijene usluge baziraju se na najčešćim problemima s kojima se navedene skupine susreću u privatnom životu ili poslovanju. Osnovni cilj udruge, izuzev usluga savjetovanja navedenih skupina, je povećanje opće ekonomske i financijske pismenosti svih skupina društva te podupiranje razvoja poduzetničke klime u Republici Hrvatskoj. Tako je i nastao projekt Poduzetnik budućnosti usmjeren mladim srednjoškolcima.

Cilj projekta je upoznati učenike srednjoškolce s ekonomskom terminologijom, s razvojem ideja, razvojem start up-ova, izgraditi poduzetničku svijest i potaknuti mlade nade na razvijanje sebe i projekta. Kroz niz predavanja, radionica i seminara učenici će dobiti uvid u ekonomsku terminologiju, kako se razvija ideja, što znači biti poduzetnik što će dovesti do konačnog cilja projekta: izgraditi poduzetničku svijest i potaknuti mlade učenike na razvijanje poduzetničkih ideja.

Prijaviti se mogu svi učenici srednjih škola na sljedećem linku Prijava za Poduzetnik budućnosti i više informacijama učenici mogu potražiti na Facebook stranici događaja.

Vidimo se uskoro u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije