Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. World Education Fair

Počinje najveći Sajam za obrazovanje u inozemstvu: Ove godine u ponudi Work & Travel

Najveći Sajam za obrazovanje u inozemstvu održat će se po drugi put u Hrvatskoj
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
26.10.2016.
u 12:15

Sajam svjetskog obrazovanja se održava 29. i 30. listopada u Zagrebu u hotelu Westin i 1. studenog u Splitu u hotelu Park s više od 40 inozemnih obrazovnih institucija

Sajam svjetskog obrazovanja se održava 29. i 30. listopada u Zagrebu u hotelu Westin i 1. studenog u Splitu u hotelu Park s više od 40  inozemnih obrazovnih institucija 

Predstavnici vodećih inozemnih sveučilišta i elitnih srednjih škola okupit će se na World Education Fairu po drugi put u Zagrebu i prvi put u Splitu. Predstavnici sveučilišta i obrazovni savjetnici će studentima i njihovim obiteljima pružiti detaljne informacije o novim uvjetima u postupku prijave za obrazovni program, financiranja i smještaja u svakoj od zemalja zastupljenih na Sajmu (Velika Britanija, Nizozemska, Danska, Švicarska i SAD).

"Britanska vlada je potvrdila da će Hrvati i dalje moći dobivati zajmove po starim uvjetima za vrijeme čitavog studija bez obzira na Brexit.", Rekao je Svetlan Danev, koordinator projekta "World Education". Britanska vlada odobrava studentski zajam u iznosu pune školarine za sve Europljane. Taj zajam počinje se otplaćivati kada student diplomira i zaposli se te zarađuje više od 21.000 funti godišnje.

"Sajam je presudan za sve kandidate koje će se prijaviti na sveučilišta u inozemstvu

Svetlan Danev

koordinator projekta "World Education"

"Očekujemo oko 30% više prijava za studij u Velikoj Britaniji u 2017.  s obzirom da su sredstva državnog financiranja sada osigurana", rekao je Danev. Broj hrvatskih studenata koji se prijavljuju na sveučilišta u Velikoj Britaniji porastao je za 7 puta u odnosu na 2012. godinu. 

"Sajam je presudan za sve kandidate koje će se prijaviti na sveučilišta u inozemstvu“, rekao je Danev – „Kandidati će se natjecati s velikim brojem studenata iz svih zemalja EU, što zahtijeva precizan izbor sveučilišta, snažno pismo preporuke i odlične ocjene" dodao je. Na Sajmu će biti prisutni predstavnici elitnih britanskih sveučilišta, uključujući i Lancaster University, Sveučilište Coventry, University of South Wales te Sveučilište Aberystwyth.

Kao moguće alternative studiju u Velikoj Britaniji "World Education" predstavlja zemlje poput Nizozemske i Danske, koji pružaju relativno velik broj programa na engleskom jeziku i brojne pogodnosti za kandidate iz EU.

Nizozemska će se predstaviti s nekim od najboljih sveučilišta. Školarina u Nizozemskoj iznosi 2006 €, a EU studenti za taj iznos mogu uzeti državni studentski zajam po povoljnim uvjetima. 
Druga alternativa je Danska, koja nudi 800 preddiplomskih i diplomskih studija na engleskom jeziku i besplatno obrazovanje. Studenti koji rade mogu se prijaviti za državnu potporu u iznosu do 750 € mjesečno. Trenutno na tržištu rada postoji deficit u području građevinskog, strojarskog i elektro i industrijskog inženjerstva te obnovljivih izvora energije. Kao rezultat toga, ova sveučilišta pružaju apsolventima mogućnost zaposlenja uz početnu plaću 36 000 DKK (4800 €).

Najbolje studije iz područja turizma, ugostiteljstva, menadžmenta i kulinarskih umjetnosti će ponuditi švicarska  Swiss Education Group (SEG). Posjetitelji Sajma imati će mogućnost saznati više o internatima u Engleskoj te uvjetima prijave i troškovima školovanja. 

Dodatni segment obrazovanja koji će biti predstavljen na sajmu su jezični tečajevi. Cijena jezičnih tečajeva u inozemstvu iznosi između 1250 - 1600 € za dva tjedna, naravno, ili između 1075 i 1800 funti u britanskim jezičnom školama. Ukoliko se rezervira tečaj za vrijeme trajanja Sajma, ostvaruje se popust od 10 %.

Od ove godine Integral studentima nudi mogućnost odlaska na program kulturalne razmjene Work & Travel USA. Svi posjetitelji će besplatno dobiti najveći i najobuhvatniji katalog za obrazovanje u inozemstvu te će moći ostvariti besplatne konzultacije s našim obrazovnim savjetnicima.

Kako bi se uštedjelo na vremenu posjetitelja Sajma, moguće je prethodno se registrirati i to na sljedećem linku: www.integraledu.hr gdje se mogu pronaći popis sudionika Sajma i sam program i raspored.

O projektu World Education

World Education Fair jedan je od najvećih savjetodavnih projekata Europe koji predstavlja najnovije trendove obrazovanja u inozemstvu vezane uz profesionalnu perspektivu i realizaciju. Osigurava besplatne savjete za više od 30.000 mladih godišnje, a preko 8.000 njih uspješno pronađe i prijavi se na svoje sveučilište u inozemstvu.

World Education Fair organizira savjetodavni projekt World Education, koji ujedinjuje više od 250 partnerskih obrazovnih institucija u svijetu. Projekt okuplja više od 100 stručnjaka koji pružaju besplatne individualne savjete i podršku u orijentaciji te informacije o mogućnostima izbora obrazovnih institucija u inozemstvu. Partneri su World Educationa više od 250 ustanova srednjeg i visokog obrazovanja, centara za strane jezike i obrazovnih organizacija širom svijeta. Za više informacija, možeš posjetiti našu web stranicu: http://www.integraledu.hr i Facebook stranicu: https://www.facebook.com/IntegralEdu.hr.

>> Splitskom Sveučilištu 314.000 eura za razmjenu studenata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije