Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će nas predstavljati?

Počele prijave za najboljeg poduzetnika Hrvatske

Poduzetnik godine
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
20.09.2016.
u 15:31

Treću godinu zaredom konzultantska tvrtka EY bira poduzetnika koji će nas predstaviti na svjetskom izboru sljedeće godine u Monte Carlu.

Konzultantska tvrtka EY treći puta zaredom organizira izbor za najboljeg poduzetnika godine u Hrvatskoj, a koji će nas predstaviti na svjetskom izboru sljedeće godine u Monte Carlu. Prijave poduzetnika, koji moraju zadovoljavati određeni kriterij, kao što je trogodišnje poslovanje tvrtke, najmanje 20 zaposlenih te da prijavljeni moraju imati značajan udjel u tvrtki ili utjecaj na upravljanje, primat će se do kraja listopada putem digitalne platforme.

Potom će slijediti intervjui predstavnika žirija s prijavljenim kandidatima, a najbolji poduzetnik proglasit će se u ožujku. Prošle godine našu je zemlju na svjetskom natjecanju predstavljao Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix, vodeće u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva i opreme koji su u funkciji zaštite okoliša. Iako je već godinama prepoznatljiv sa svojim proizvodima u svijetu, nazočnost u Monte Carlu mu je proširila suradnju, pa i izvoz, a imao je priliku predstaviti se i princu Albertu, kojeg je, kako je kazao na susretu s novinarima, pozvao u Hrvatsku.

- U biznisu zaštite okoliša danas smo sigurno već vodeći u svijetu. Imamo 500 zaposlenih, izvozimo u 40 zemalja, a upravo očekujem prve interesente iz Australije i JAR-a – rekao je Horvat.

Horvat će se ove godine pridružiti žiriju za odabir najboljeg poduzetnika, a u sastavu žirija su još poduzetnici Emil Tedeschi, Nenad Bakić i Saša Cvetojević, dekan Ekonomskog fakulteta iz Zagreba Lajoš Žager, direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić Kašić te Alan Sumina, suvlasnik tvrtke Nanobit koji je odnijela pobjedu na hrvatskom izboru prošle godine.

- EY Poduzetnik godine u svijetu se održava već 30 godina, a u Hrvatskoj je prije tri godine pokrenut s ciljem razvoja boljeg poslovnog okruženja, željom da potaknemo poduzetnike i poduzetništvo te ujedno da osiguramo pozornost koju zaslužuju – napomenuo je prilikom predstavljanja projekta Berislav Horvat iz EY Hrvatska.

>> Za hrvatske poduzetnike franšize su još uvijek bauk, svega je 12% domaćih

Komentara 1

GL
glupost
10:32 21.09.2016.

Uvijek neke natjecaje, pobjednike, a sta ti takozvani pobjednici produciraju, imaju li neku fabriku za izvoz neke robe, nemaju, znaci opet prikazujete narodu kako su pjedinci nista a ovi veliki poduzetnici.Najbolji podzetnik je drzava, jer je ona vec 25 godina u minusu ali se josuvijek odrzava....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije