Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Ovo je 5 tipova kolega koji svima idu na živce i savjeti kako ih se riješiti

kolege
Foto: Thinkstock
26.06.2015.
u 13:02

Naravno da smo u današnje vrijeme sretni što uopće radimo, no kad bismo mogli birati, sigurni smo kako se ovih šest iritantnih tipova kolega ne bi našlo u istom uredu s nama

Ako nemate nevjerojatnu sreću ili ste pak ekstremno tolerantni, vrlo je vjerojatno da ste se na radnom mjestu susretali s kolegama koji vas jednostavno znaju ''pogoditi u živac'', javlja usnews.com. Naravno da smo u današnje vrijeme sretni što uopće radimo, no kad bismo mogli birati, sigurni smo da se ovih pet iritantnih tipova kolega ne bi našlo u istom uredu s nama.

Cvilidreta

Znate već o kome govorimo. Stalno naglas uzdiše i žali se kako ima puno posla te na taj način najčešće prikriva vlastiti nerad. Najpametnije je uzvratiti istom mjerom ili im predočiti konkretne rezultate.

Sveznalica

On ili ona imaju mišljenje ama baš o svemu i obožavaju vam savjetovati kako da svoj posao obavljate još bolje. Da biste ih se riješili, najbolje je ignorirati i njih i njihove savjete.

Lijenčina

Dok se vi ubijate od posla, on ili ona objavljuju fotografije na Facebooku ili planiraju vjenčanje i to svaki dan. Očito je kako posao izbjegava u širokom luku, no vaš šef kao da to ne primjećuje. Ako nerad vašeg kolege ne utječe direktno na vaš posao, ignorirajte ga. Ako se pak vaše radne aktivnosti preklapaju, nemate drugog izbora nego razgovarati s nadređenim.

Control Freak

Ovaj tip kolege naprosto mora znati sve o svemu bilo da je riječ o nabavci toaletnog papira ili promjenama u vodstvu kompanije. Često pati od Napoleonova kompleksa i glumi velikog šefa kako bi sakrio vlastitu nesigurnost i neznanje.

Mrgud

Vječito namrgođen, uvijek zrači negativnošću. Mrzi sve i svakog i potrudit će se da to svi saznaju. Ne zaboravite kako je riječ o duboko nesretnoj osobi i pokušajte cijelu situaciju promatrati s dozom humora.

>> 7 razloga zašto biste već danas trebali dati otkaz

Ključne riječi

Komentara 1

PG
poducavam-glupe
18:28 26.06.2015.

Ali to su tipične "vrline" hrvatskih zaposlenika :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije