Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zagrebu

Okrugli stol ''Žene i inovacije – od ideje do komercijalizacije'' sutra u HGK

Bernarda Cecelja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
17.06.2015.
u 11:55

Na njemu će se predstaviti hrvatske poduzetnice, inovatorice, koje su komercijalizirale svoje inovativne ideje i pokrenule uspješan biznis te mlada britanska poduzetnica, dr. Rosemary Francis

Okrugli stol „Žene i inovacije – od ideje do komercijalizacije“ održat će se u četvrtak 18. lipnja 2015. g. u Hrvatskoj gospodarskoj komori na adresi Nova cesta 3-7 u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Okrugli stol organiziraju Britansko veleposlanstvo, organizacija britanske Vlade za trgovinu i ulaganja UK Trade & Investment, Hrvatska gospodarska komora i Britanski poslovni centar u Hrvatskoj (BBCC) uz potporu, udruge britanskih stipendista Chevening Alumni Hrvatska (CAH) i Razvojne agencije Zagreb, a na njemu će se predstaviti hrvatske poduzetnice, inovatorice, koje su komercijalizirale svoje inovativne ideje i pokrenule uspješan biznis te mlada britanska poduzetnica, dr. Rosemary Francis, koja će prije okruglog stola održati uvodno izlaganje o svom iskustvu komercijalizacije inovativne ideje i osnivanju tvrtke.

Dr. Rosemary Francis je direktorica je tehnološke tvrtke Ellexus koja je smještena u Centru za inovacije St. John's u Cambridgeu i dio je tehnološkog klastera Sveučilišta u Cambridgeu. Ovaj tehnološki klaster počeo je s radom 1960. godine te se danas smatra najvećim tehnološkim klasterom u Europi u kojem je zaposleno oko 54,000 ljudi u više od 1,500 tehnoloških tvrtki koje ostvaruju godišnju zaradu od 12 milijuna funti. Jedna od tema okruglog stola bit će upravo suradnja znanosti i biznisa. Prije okruglog stola pozdravne govore održat će gđa. Nicole Davison, zamjenica britanskog veleposlanika, gđa Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju u Hrvatskoj gospodarskoj komori, predstavnik Ministarstva poduzetništva i obrta i gdin. Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb te gđa. Vedrana Likan, predsjednica Uprave BBCC-a koja će i predstaviti britansku poslovnu platformu, Britanski poslovni centar u Hrvatskoj (BBCC).

Na okruglom stolu sudjelovat će poznate hrvatske poduzetnice, inovatorice koje su uspješno komercijalizirale svoje inovativne ideje i to gđa Bernarda Cecelja, direktorica tvrtke Bernarda d.o.o., gđa Jana Žiljak –Vujić, tvrtka FotoSoft i gđa.Ivana Cvetković Lakoš, kreativna direktorica Ice studio d.o.o. te gđa. Biljana Cerin, direktorica u tvrtki Ostendo Consulting, a na njega su pozvani i predstavnici poslovne zajednice, gospodarstvenici, predstavnici državnih institucija, ministarstava i ostali sukreatori politike ženskog poduzetništva, priopćilo je Britansko veleposlanstvo.

Organizatori poručuju da ovim okruglim stolom žele doprinijeti promociji žena inovatorica iz različitih sektora koje su komercijalizirale svoje ideje i pretvorile ih u uspješan biznis.

>> John Peet, urednik The Economista: Reforme su spore, ali recesiji je kraj

Foto: Alcatel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije