Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Weekend media Festival

Od mrežne ekonomije do Laibacha i izbora

Weekend media festival
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
03.09.2015.
u 07:10

Najavljen program osmog Weekend Media Festivala u Rovinju

Najveća svjetska kompanija za najam smještaja nema nijednu nekretninu, a najveća taksi kompanija ne posjeduje nijedan automobil. O promjenama u načinu poslovanja osmi put raspravljat će regionalna komunikacijska industrija u sklopu Weekend Media Festivala.

Već tradicionalno održava se u Rovinju u prostorima stare Tvornice duhana i pod pokroviteljstvom Adris grupe, ove godine od 24. do 27. rujna. Weekend 2015. obilježit će gostovanje Anthonyja le Rouxa, generalnog direktora Ubera za istočnu Europu.

PR guru Silicijske doline

– Uber je sjajan primjer kako nove tehnologije drastično mijenjaju tradicionalne modele poslovanja, a slične se pouke mogu izvesti i iz promjena u svijetu oglašavanja. “Native advertising” je kod nas donekle poznat kao pojam, ali malo je stvarnih iskustava o učinkovitosti takvog komuniciranja. “Programmatic” je, s druge strane, sasvim novi način zakupa medija, a mogao bi vrlo brzo postati dominantan, pa vjerujemo da će ta tema privući velik interes – najavljuje direktor programa Nikola Vrdoljak.

Na Weekendu će gostovati Jonathan Hirshon, poznatiji kao PR guru iz Silicijske doline, kako ga je imenovao BusinessWeek.

Iz S. Koreje u Rovinj

Panel: Kakav Mediteran (ne) bi trebao biti otvorit će pitanje uvijek zanimljivog turizma i turističke sezone, dok će Elizabeth Lane Lawely pojasniti kako sve popularniji “gaming” može pridonijeti turizmu i kako ga koristiti u reklamnoj industriji. Mediji kao nezaobilazna tema Weekenda bit će prisutni i ove godine, pa ćemo od čelnih ljudi hrvatskih medija čuti kako će novinari pratiti predstojeće parlamentarne izbore.

Gosti Weekenda bit će i članovi grupe Laibach koja se upravo vratila iz Sjeverne Koreje, kao i bivši svjetski rekorder na 110 metara prepone Colin Jackson, danas globalni direktor humanitarne utrke Wings for Life. Glumci Branko Đurić - ĐuroRene Bitorajac predstavit će svoje novo privatno kazalište u Zagrebu i odgovoriti na pitanje zašto nema više poduzetnika među glumcima.

>>Agencija uzvraća udarac! - predavanje koje na Weekend Media Festival donosi Piero Poli iz Havasa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije