Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'poduzetnički impuls'

Ministar Maras najavio rast BDP-a i izlazak iz recesije

maras
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
03.03.2015.
u 18:30

Vlada ga je usvojila u veljači ove godine, a prvi natječaji kreću već u ožujku

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras u Slavonskom je Brodu predstavio "Poduzetnički impuls", vrijedan gotovo 4,4 milijarde kuna. Većinom je riječ o sredstvima iz strukturnih fondova Europske unije. Program je namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika.

Vlada ga je usvojila u veljači ove godine, a prvi natječaji kreću već u ožujku.

- Nikada nismo pripremili više sredstava i programa za poduzetnike. Od ključne je važnosti da se to iskoristi. Za razliku od velikih tvrtki koje se u problemima, rast izvoza i industrijske proizvodnje na malim i srednjim poduzetnicima bilježi pozitivne rezultate. Stoga ovaj trenutak i ova sredstva treba iskoristiti da svi skupa krenemo naprijed i da Hrvatska konačno prodiše punim plućima što se tiče gospodarstva. Ja sam uvjeren da će se to i dogoditi – rekao je Maras, najavivši u prvom kvartalu ove godine nastavak rasta BDP-a i izlazak iz recesije.

Kao i lani, poduzetnički impuls među potencijalnim korisnicima se s nestrpljenjem iščekuje. Zainteresirane u sklopu ovog programa čeka 33 programa, od bespovratnih potpora, subvencija kamata i jamstava do ulaganja u kapital i nastupa na sajmovima. Ubrzo će krenuti prvi natječaji, a do ljeta bi se mogla povući i prva sredstva. Tada bi i Brodsko–posavska županija bila u situaciji ponoviti odlične rezultate od lani, kada je po povučenim sredstvima bila šesta Hrvatskoj. Poduzetnici koji se žele natjecati za sredstva iz Poduzetničkog impulsa nakon javnog predstavljanja kreću u realizaciju prijave, a pouzdan partner na tom putu bit će im Županijska razvojna agencija CTR.

>> Maras: Poduzetnici bespovratno mogu dobiti do 15 milijuna kuna

Komentara 12

DU
Deleted user
18:40 03.03.2015.

Pola tih sredstava ode ukrivo. Pristup poduzetništvu je i dalje socijalistički. Poduzetnici se paternaliziraju, vlada želi bit pokrovitelj, imat prste u svemu, između ostalog i zato da bi ovaj ministar ovako mogao hvaliti sam sebe po novinama. Svi plaćaju visoke poreze, a onda se tim novcima pomaže jednom dijelu poduzetnika tako da im se stavljaju novci u džep. Potpuno krivo. Uvjeti poslovanja su i dalje jedva podnošljivi.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
18:54 03.03.2015.

gledam presposobnog marasa i mislim si, pa svatko danas može biti ministar u vladi... iskustvo konobarenja na Bjelolasici, i ništa više... ministar gospodarstva RH... a tek nepismenost "milion"... "ono štA"... pa svaka druga "ja bih rekao".... ajme, majko .. jedino što je poboljšao u ove četiri godine jest: svoju kilažu, tu se popravio

ĆA
ćaćaća
19:09 03.03.2015.

ako je suditi po sdp izbornoj godini nema boljih pametnijih i radišnijih..šteta da izbori nisu svake godine jer bi onda hrvatska bila jedna od najrazvijenih ekonomija eu..ovi trikovi skh/4c su tragikomedija prije izbora ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije