Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najprestižnija svjetska poduzetnička nagrada dodjeljuje se i u Hrvatskoj

EY poduzetnik godine
Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
02.03.2015.
u 08:15

EY poduzetnik godine bit će proglašen 19. ožujka na gala večeri u Umjetničkoj kući Lauba

Najuspješniji hrvatski poduzetnici odabrani prema strogim kriterijima globalnog poduzetničkog programa revizorsko-konzultantske tvrtke EY te ostala gospodarska i politička elita 19. ožujka okupit će se na dodjeli prestižne nagrade EY Poduzetnik godine.

Ovaj renomirani globalni program koji je namijenjen nagrađivanju najboljih poduzetničkih dostignuća po prvi puta će, 28 godina nakon njegovog početka, proglasiti najbolje poduzetnike u Hrvatskoj. Iako je ovo prvi puta da će se „poduzetnički Oscar“ dodjeljivati na domaćem terenu, već je izazvao veliki interes brojnih poduzetnika, ali i cjelokupne poslovne javnosti koja je podržala domaću inačicu ovog svjetski najpoznatijeg poduzetničkog projekta.

Hrvatska će tako prvi puta dobiti domaćeg poduzetnika koji će nositi titulu „EY Poduzetnika godine“, koja se danas dodjeljuje u 145 gradova i 60 država širom svijeta, a svoje počeke obilježava u svojevrsnoj prijestolnici modernog poduzetništva SAD-u.

Nezavisni stručni žiri

Teška, ali u isto vrijeme i primamljiva uloga žirija koji će izabrati prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine pripala je osobama koje predstavljaju uspjeh, stručnost i znanje. Peteročlani žiri čine iskusni poslovni lideri i stručnjaci koji mogu prepoznati nove poduzetničke zvijezde i njihovu vrijednost.

Na njihovom je čelu Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, koji je ujedno i predsjednik žirija. U izboru najboljeg među najboljima, poduzetnika kojeg krasi poduzetnički duh, inovativnost, strateška usmjerenost, osobni integritet te nezaobilazna financijska uspješnost, svoj obol su dali i poznati poduzetnici Nenad Bakić te Saša Cvetojević, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić te dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager.

Karta za Monte Carlo

Proglašenje hrvatskog pobjednika tek će biti prva velika stepenica za nagrađenog jer već u lipnju prvi hrvatski EY Poduzetnik godine dobit će priliku prezentirati se na svjetskoj pozornici u Monte Carlu. Naime, Monte Carlo će od 3. do 7. lipnja biti domaćin petnaestoj po redu dodjeli nagrade EY Svjetski poduzetnik godine.

Ovaj jedinstveni gala događaj okuplja sve nacionalne pobjednike među kojima će biti izabran najbolji svjetski poduzetnik. Uz dodjelu nagrada, sudionici će imati priliku sudjelovati na panelima s najvećim svjetskim zvijezdama iz područja poduzetništva, ali i svijeta medija, sporta, politike te drugih društvenih grana.

Tko će biti prvi hrvatski pobjednik?

Imena prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine te dobitnika nagrada u predviđenim potkategorijama kriju se među prijavljenim kandidatima koji su svoje prijave na natječaj poslali do 21. studenog 2014. godine, dok je sam natječaj javno predstavljen i pokrenut 1. listopada iste godine.

Ozbiljnost ovog programa vidljiva je i u činjenici kako se do same gala večeri te proglašenja pobjednika i dodjele nagrada neće znati imena pobjednika, već će navedenu informaciju imati isključivo članovi žirija koju su odluku samostalno i donijeli.

EY Poduzetnik godine postavlja svjetske standarde u ovome polju pa tako i odskače od svih nagrada ovakvog tipa. Cjelokupan program izbora u Hrvatskoj se održava pod generalnim sponzorstvom Raiffeisenbank Austria d.d. te sponzorstvom Nexus Private Equity Partnera, dok su AmCham, HAMAG-BICRO i HUP pokrovitelji programa.

Želite prijaviti greške?