Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi natječaj

Nagrađeni na Zaba startu danas izvoze u EU i sklapaju ugovore u Japanu

Moj zaba start
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
01.10.2014.
u 14:48

U novom natječaju, na koji se poduzetničke ideje mogu prijaviti do 1. prosinca, uz dosadašnje programe Moja prilika i Moja zelena zona, otvoren je i novi program Moja kreativna crta

- Za razvoj ovog društva i konačan izlazak iz recesije ključno je potaknuti i nagraditi poduzetnički duh; smatramo da je potrebno puno više prostora za inicijative novih poduzetničkih projekata – istaknula je članica uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak na predstavljanju ovogodišnjeg natječaja Moj Zaba start. Lani su, kaže nagrađeni projekti dobili i međunarodna priznanja, plasirali izvozne proizvode, zaposlili nove radnike...

U novom natječaju, na koji se poduzetničke ideje mogu prijaviti do 1. prosinca, a informacije naći na internetskoj stranici www.mojzabastart.hr, uz dosadašnje programe Moja prilika i Moja zelena zona, otvoren je i novi program Moja kreativna crta na koji se, osim obrtnika, mogu prijavljivati i umjetničke udruge i manifestacije. Partnerska Hrvatska obrtnička komora izrazila je veliko zadovoljstvo suradnjom čiji ukupan fond za poticanje poduzetnika iznosi milijun kuna, uz dodatne 33.000 kuna za projekt koji će javnost ocijeniti najboljim. U svakoj će kategoriji tri pobjednika dobiti po 100.000 kuna.

- U situaciji recesije ne očekujemo da rastu velike tvrtke, nego upravo obrtnici i male tvrtke. Fali im ovaj dodani dio koji mogu stvoriti marketinški partneri, a Zaba im može osigurati novac. Jedino inovacije i kreativnost mogu donijeti novu dodanu vrijednost, ostvariti dohodak i izaći na tržište – istaknuo je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a. Govoreći o novom programu Moja kreativna crta marketinški stručnjak Davor Bruketa podsjetio je da su kreativne industrije danas najbrže rastuće u svijetu, stvaraju nova radna mjesta i dodanu vrijednost.

- U Americi je to ponajprije biznis, kod nas tek treba postati – kaže Bruketa. Oglasili su se i poduzetnici koji su kao početnici nagrađeni na prethodnim natječajima i danas uspješno posluju. Ivana Barišić, vlasnica portala poklonime.hr izjavila je da su im najviše pomogli mentori koji su projekt „šamarali“ i znatno ga unaprijedili jer su ukazali na slabe točke. Pobjednik na prethodnom natječaju Moj motiv Filip Despot iz dizajnerskog studija Grupa otkriva da su se nakon pobjede upustili u serijsku proizvodnju nagrađenih

- Ulaganja su bila velika, lampe smo posve prilagodili za serijsku proizvodnju, dobili atest i opremili apartmanska naselja što je naša prva ozbiljna proizvodnja – kaže. Ohrabreni, sudjelovali su zatim i u projektu EU Gateway, predstavili proizvode u Tokiju i sad su pred potpisivanjem ugovora s firmama u Japanu koje bi prilagodile proizvod tamošnjem tržištu. - Injekcija nagrade puno nam je pomogla da se ohrabrimo i upustimo u te vode – poručuje Despot. lampi te krenuli u osvajanje lokalnog, a poslije i globalnog tržišta.

>>Imenovana Uprava Zagrebačke banke za mandat od veljače 2015.

>>Zagrebačka banka dijeli 1,2 milijuna kuna u četiri natječaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije