Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Student Damir Sekulić

Kolege će učiti kako se zaposliti u institucijama EU

Sekulić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
16.06.2016.
u 13:30

Izabran je za EU studenta veleposlanika Sveučilišta u Osijeku. Točne obveze saznat će u rujnu na seminaru u Bruxellesu

Kako se zaposliti u institucijama Europske unije, osječke će studente ubuduće “učiti” kolega Damir Sekulić. Izabran je, naime, za EU studenta veleposlanika Sveučilišta u Osijeku. Riječ je o novom programu iza kojeg stoji Europski ured za odabir osoblja. Svaka država članica imenuje pet studenata, na rok od jedne ili najviše dvije godine.

– Veselim se novom iskustvu, razvit ću komunikacijske vještine, a koje će mi točno biti obveze, saznat ću u rujnu na seminaru u Bruxellesu – kaže Sekulić.

Na popisu zadataka su prezentacije o mogućnostima zapošljavanja u institucijama EU, pa će se, stoga, sastajati s kolegama, informirati ih na Facebooku i u drugim medijima. Posla će imati, po službenoj procjeni, tri sata tjedno. – Po iskustvu prijašnje veleposlanice, iz Zagreba, obveza ipak ima desetak sati tjedno – nastavlja.

Damir Sekulić student je diplomskog studija engleskog jezika i književnosti te filozofije na Filozofskom fakultetu u Osijeku, i to s prosjekom 5,0. Iza njega je pet godina studiranja, a posljednju četvorku dobio je – na drugoj godini. Vlasnik je i dekanove nagrade iz 2013. te pohvale summa cum laude iz 2014., a pohvaljen je nedavno i za izvannastavne aktivnosti. Izlagao je, naime, na pet simpozija, a na tri bio je i suorganizator. – Sve manje stignem izlaziti jer imam puno obveza – priznaje.

Planira upisati doktorat iz filozofije, a želja mu je sveučilišna karijera. Kolege studente informirat će o poslovima u EU, a i sam ne isključuje mogućnost da se jednoga dana zaposli izvan Hrvatske.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije