Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni savjeti

Kako obustaviti poreznu ovrhu i što se ne može plijeniti?

porezna prijava
Davor Puklavec/PIXSELL
20.04.2015.
u 13:05

U ovrsi se ne može plijeniti ovršenikova tražbina po osnovi plaće i s plaćom izjednačenih primanja do iznosa minimalne plaće

Ovršni postupci uvijek predstavljaju neugodno iskustvo za ovršenika, a stvari se mogu zakomplicirati ako se isti upustio u financijske "vratolomije" ili više potencijalnih vjerovnika kojima ne može servisirati obveze, piše Poslovni dnevnik.

U posljednje vrijeme popularan je način za obustavu ovrhe otvaranjem postupka predstečajne nagodbe, ali samo otvaranje ne i pokretanje postupka. Ovrha se može obustaviti i otvaranjem stečajnog postupka i prestankom prava i obveza iz porezno-dužničkog odnosa te na još nekoliko načina.

U ovrsi se ne može plijeniti ovršenikova tražbina po osnovi plaće i s plaćom izjednačenih primanja do iznosa minimalne plaće u RH utvrđene prema propisima o minimalnoj plaći.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Poplava ovrha nad nekretninama: U 5 godina oduzeta 5542 stana

>>Ovrhom joj sjeli na doplatak za njegu bolesnoga djeteta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije