Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Maras

'Ovi rezultati koji su konačno u RH nakon 6 godina malo pozitivniji su djelo malih i srednjih poduzetnika'

Maras i Grčić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/7
13.03.2015.
u 15:33

Na završnoj konferenciji programa „Potpora povećanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“, koje je provelo Ministarstva poduzetništva i obrta, predstavljeni su rezultati ukupno 53 projekta malih i srednjih tvrtki

Na završnoj konferenciji programa „Potpora povećanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“, koje je provelo Ministarstva poduzetništva i obrta, predstavljeni su rezultati ukupno 53 projekta malih i srednjih tvrtki čija se provedba financirala u okviru Operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007.-2013.“, priopćilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta. Riječ je o prvoj shemi iz fondova Europske unije namijenjenoj financiranju nabave novih tehnologija i unapređenje poslovanja malih i srednjih poduzetnika uz poticanje „zelenog“ poslovanja, čija ukupna ugovorena vrijednost iznosi 8.018.388,48 eura.

- Ovaj program je našim malim i srednjim poduzetnicima omogućio da brzo i efikasno riješe konkretne izazove s kojima su se suočavali. Kroz ulaganje u zeleno gospodarstvo, zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, međunarodne ekološke i druge standarde te certificiranje proizvoda, otvorile su im se nove tržišne prilike. Kroz njega smo potaknuli preko 80 milijuna kuna investicija i, što je najvažnije, stvorili preko stotinu novih radnih mjesta, poručio je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta dodajući da ovakvi projekti najviše doprinose povećanju konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika koji su kotač napretka gospodarstva u cjelini.

Maras je podsjetio i na mogućnosti koje se poduzetnicima nude u okviru novog Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-20120.“ iz kojeg im je na raspolaganju gotovo milijardu eura.

- I dalje ćemo vam biti na raspolaganju sa novim projektima koji su nikad veći koji će krenuti već krajem ovog mjeseca. U biti mali i srednji poduzetnici su u fokusu i u najvažnijem interesu ove vlade. I svi ovi rezultati koji su konačno u Hrvatskoj nakon šest godina malo pozitivniji nego što su bili i izlazimo iz recesije u biti su djelo malih i srednjih poduzetnika- rekao je Maras.

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodao je, navode u priopćenju, kako je konkurentnije gospodarstvo, posebice malo i srednje poduzetništvo jedan od najvažnijih ciljeva koji želimo ostvariti ulaganjem besplatnog i bespovratnog novca iz EU fondova.

- Novo zapošljavanje, bolji radni uvjeti, veće mogućnosti plasmana hrvatskih proizvoda na tržištu, kvalitetniji život naših građana, to su ciljevi ove Vlade. Dio njih smo ostvarili dosad provedenim projektima, dio projekata je u provedbi, a znatan broj u pripremi za realizaciju u novom financijskom razdoblju, rekao Grčić, priopćilo je Ministarstvo.

>> Maras: Krajem godine dajemo još 1,7 milijardi kuna za potporu poduzetnicima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije