Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihodi 15 posto veći

Đuro Đaković u tri mjeseca ostvario gubitak od 11,5 milijuna kuna

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
29.04.2016.
u 16:02

U Grupi kažu kako su prihodi za samo 5,4 milijuna kuna manji od planiranih, a neto gubitak manji je za 81 tisuću kuna

Prihodi Đure Đakovića u prvom kvartalu ove godine iznosili su 103 milijuna kuna, a rashodi 114,5 milijuna kuna. Ostvaren je neto gubitak od 11,5 milijuna kuna, dok je ebitda (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) negativna, 3,2 milijuna kuna. Uspoređujući ovaj kvartal s istim razdobljem lani, ostvareni prihodi su veći za 13,6 milijuna kuna, odnosno 15 posto.

U Grupi kažu kako su prihodi za samo 5,4 milijuna kuna manji od planiranih, a neto gubitak manji je za 81 tisuću kuna. Struktura gubitka određena je nedovoljnom popunjenošću kapaciteta u društvu "Specijalna vozila", čiji je neto gubitak 11,9 milijuna kuna. Ostala društva uspjela su zaustaviti negativne proizvodne kalkulacije i gubitke na velikim projektima. Vrijednost potpisanih ugovora krajem ožujka iznosila je 764 milijuna kuna, što je za 207 posto više nego početkom prošle godine.

- Ostvarenje planiranih pokazatelja za prvi kvartal te značajni potpisani ugovori, posebno u segmentu obrane, pokazuju da se nalazimo na pravom putu ka ostvarenju plana poslovanja za 2016. godinu - rekao je Tomislav Mazal, predsjednik uprave Holdinga Đure Đakovića. 

>> Đuro Đaković dobio prvi obrambeni izvozni ugovor u 30 godina

Ključne riječi

Komentara 1

RI
rikavac
20:27 29.04.2016.

u tri mjeseca ostvario gubitak a isto toliko su domoljubi na vlasti. Da li je to slucajnost ili rad nove vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije