Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poticanje inovativnosti

Država će anđelima i VC-ima vratiti pola uloženog novca

darko liović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
24.07.2014.
u 22:56

Darko Liović, predsjednik uprave Hamag-Bicra, kaže da se razrađuju jamstva za investicije poslovnih anđela i VC fondova

Država planira poslovnim anđelima i VC fondovima koji ulažu u nove inovativne tvrtke u Hrvatskoj vratiti polovicu ulaganja u slučaju da te tvrtke propadnu, doznaje Poslovni dnevnik. Darko Liović, predsjednik uprave Hamag-Bicra, izjavio je jučer na dodjeli potpora za poticanje inovativnog poduzetništva u Zagrebu da razrađuju program equity jamstava do iznosa od 50% ulaganja. Liović navodi da se posebno razrađuju jamstva za investicije poslovnih anđela, a posebno za VC fondove.

– Želimo u rujnu od Vlade zatražiti 200 milijuna kuna jamstava na iduće dvije godine, a sve kako bi ojačali interes stranih ulagača u naše inovativne tehnološke tvrtke – kaže Liović.

I dok će nova sredstva ojačati interes stranih VC fondova, ravnatelj Hamag-Bicra naglašava da i dalje intenzivno rade na pokretanju prvog hrvatskog VC fonda. Navodi da je strateški interes taj fond pokrenuti sredstvima iz strukturnih fondova EU. Navodno je Svjetska banka zainteresirana za taj posao i spremna novac osigurati odmah, a zatim bi se on vratio kad se povuku sredstva iz fondova EU.

>>Poslovni anđeli dali 1,8 milijuna kuna mladim tvrtkama

>>Rezultati pilot projekta prijenosa znanja i najboljih praksi EBRD-a HAMAG INVEST-u

Komentara 2

DU
Deleted user
13:59 25.07.2014.

Nečuveno..Zašto onda imati posrednike, država može sama dijeliti jamstva..Opet rastakanje javnih sredstava..

Avatar bambam
bambam
17:30 06.08.2014.

Drzava pred bankrotom a oni bi dijelili lovu kockarima ? Adio pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije