Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni uzlet u Lisinskom

Dodijeljene nagrade najboljim malim i srednjim poduzetnicima

dobitnici
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/31
23.11.2015.
u 22:40

Nagradu za Uzlet ženskog poduzetništva dobila je tvrtka Sancta Domenica, Uzlet dobiti odnijela je Paška sirana, Uzlet prihoda dobila je tvrtka Interijeri Buden, Uzlet izvoza tvrtka Bosio Zagreb, Uzlet investicija Tehnozavod, Uzlet zaposlenosti Brama –prom, a dobitnik Zlatnog uzleta je AquafilCRO.

Večeras su se na završnoj manifestaciji Poslovnog uzleta u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski dodijelile nagrade najboljim malim i srednjim poduzetnicima u kategorijama Uzlet dobiti, Uzlet investicije, Uzlet izvoza, Uzlet prihoda, Uzlet zaposlenosti, Uzlet ženskog poduzetništva i Zlatni uzlet. Nagradu za Uzlet ženskog poduzetništva dobila je tvrtka Sancta Domenica, Uzlet dobiti odnijela je Paška sirana, Uzlet prihoda dobila je tvrtka Interijeri Buden, Uzlet izvoza tvrtka Bosio Zagreb, Uzlet investicija Tehnozavod, Uzlet zaposlenosti Brama –prom, a dobitnik Zlatnog uzleta je AquafilCRO.

Više o samom projektu okupljenima je rekla Andrea Borošić, direktorica Poslovnog dnevnika i članica Uprave Večernjeg lista. - Uspješno provodimo ovaj projekt već drugu sezonu, a čini se kao da je bilo jučer kada smo se pitali kako mi kao važan i relevantan poslovni medij možemo pomoći rastu malog i srednjeg poduzetništva. Obišli smo 23 grada, obrazovali preko 7 000 poduzetnika, a iduće godine nas čeka više od 30 gradova, rekla je Andrea Borošić, direktorica Poslovnog dnevnika i članica Uprave Večernjeg lista.

Obećala je kako se borba za male nastavlja, a Poslovni dnevnik će nastaviti izvještavati o njihovim pozitivnim pričama i pišući o njihovim uspjesima, problemima s kojima se suočavaju i nastaviti ih educirati kroz ovaj projekt omogućujući im da budu još bolji. - Budućnost zemlje leži u njima, u onima koji su dovoljno hrabri da se uhvate u koštac s izazovima i administracijom, poručila je Borošić.

Branko Grčić, potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, naglasio je kako se na ovaj projekt mnogi mogu ugledati i rasti. Uz čestitke organizatorima istaknuo je kako nam svima moraju biti važni mali i srednji poduzetnici, upravo oni kojima se i dodjeljuju nagrade.

- To je put prema kojem Hrvatska ide. Putem poslovnog uzleta, uzletjela je i Hrvatska i naše gospodarstvo. Okrenuli smo trendove i došli od rasta, raste nam industrija, raste nam izvoz, raste nam turizam, a u sve većem porastu su i investicije. Hrvatska nek samo nastavi ovim putem poslovnog rasta, kaže Branko Grčić, potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nagrađeni su naglasili kako bez njihovih zaposlenika uspjeha ne bi ni bilo i zahvalili se organizatorima. Uz to, nesebično su podijelili svoje nagrade u dobrotvorne svrhe, ekipa Paške sirane nagradu je donirala ligi za borbu protiv raka onkološkog odijela KBC-a Split, a tvrtka Brama prom nagradu donira dječjoj bolnici Bistra.

- Raduje me što je poduzetništvo prepoznato jer zaista ima veliki potencijal. Nastavili smo rast zaposlenosti i u 2015. godini zaposlili još 15 novih zaposlenika, pohvalio se Marko Šimić, direktor Brama proma.

Edi Kraus, član uprave AquafilCRO istaknuo je kako mu je drago da se kao strani investitori, osjećaju tako dobrodošlo i da su uspješni u tome što rade.

Inače, ova završna manifestacija simbolizira krunu projekta Poslovni uzlet koji je pokrenut na inicijativu Poslovnog dnevnika početkom 2014. godine, u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, pod pokroviteljstvom tadašnjeg Predsjednika Republike Hrvatske i u suradnji s partnerima. Osnovna ideja projekta bila je promicanje malog i srednjeg poduzetništva te odabir i nagrađivanje najboljih malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj te im omogućiti alate da postanu još bolji, uspješniji te da ostvaruju rast poslovanja. Nakon što je Poslovni uzlet u 2014. uspješno educirao više od 7000 malih i srednjih poduzetnika, uspješan slijed nastavio se i u 2015.godini. Tim Poslovnog dnevnika i partneri projekta proputovali su 21 grad i 12 županija gdje su posjetiteljima pokazali kako biti uspješan kroz panel diskusije s poduzetnicima svakog pojedinog grada, dotakli se aktualnih pitanja te gospodarskih problema u intervjuima s čelnim ljudima iz Vlade i državnih institucija te pospješili znanja i proširili horizonte svima prisutnima.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

(Foto: Petar Glebov/PIXSELL, na fotografiji: član uprave Styria MG-a Klaus Schweighofer, član uprave Večernjeg lista Mario Vrgoč, Andrea Borošić, direktorica Poslovnog dnevnika i članica uprave Večernjeg lista, Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista i Ivan Tolj, predstavnik Styrije za Hrvatsku)

Gradovi Velika Gorica, Koprivnica, Zadar, Pula, Varaždin, Cres, Sisak, Vinkovci, Split, Osijek, Ivanec, Jastrebarsko, Ludbreg, Pregrada, Gospić, Rijeka, Makarska, Supetar, Novigrad, Grubišno polje i Čakovec te Zagrebačka, Koprivničko-križevačka, Zadarska, Istarska, Varaždinska, Primorsko-goranska, Vukovarsko- srijemska, Međimurska, Splitsko-dalmatinska, Ličko-senjska, Bjelovarsko-bilogorska te Krapinsko-zagorska županija istaknuli su pozitivne primjere te ispričali poduzetničke priče svog grada i županije naglašavajući kako ulaganjem u infrastrukturu, poslovnim investicijama, projektima i suradnjama možemo dodatno potaknuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

>> Nešto radikalno u Hrvatskoj imat će veći efekt nego u Nizozemskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije