Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Bogat program RSVP festivala i prva dodjela nagrade ATTEND

RSVP festival
Promo
PR
Autor
PR članak
06.02.2017.
u 13:20

Tijekom dva dana oko 500 sudionika imat će priliku čuti novosti iz event industrije i upoznati kolege, a organizatori najboljih događaja primit će godišnju nagradu ATTEND

Sutra u zagrebačkom Plaza Event Centru (ex. Hypo Event Centar) počinje drugo izdanje RSVP festivala, jedinog regionalnog događanja specijaliziranog za event industriju. Tijekom dva programska dana sudionici će moći poslušati 20 predavanja i panela, a na raspolaganju im je i 5 besplatnih radionica. U srijedu, drugi dan festivala, prvi put će biti dodjeljene godišnje nagrade ATTEND za najbolje evente u 8 kategorija.

Prvi festivalski dan fokusiran je na tehnologije koje mijenjaju event industriju, a sudionici će, između ostalog, moći saznati više o tome kako iskoristiti mobilnu tehnologiju na događajima (Aivar Laan, Festivality), o nosivoj tehnologiji (Kerem Baran, Boomset) i važnosti content marketinga (Ivan Brezak Brkan, Netokracija). Drugi dan ima naglasak na event turizmu pa će se razgovarati o tome što je potrebno za razvoj event industrije (Neda Košuta, Institut za turizam) i saznati kako pozicionirati grad u MICE segmentu na primjeru Bratislave (Nina Erneker, Bratislava Tourist Board). Na okruglom stolu 'Zajedno smo jači – suradnja organizatora i destinacije' panelisti će raspravljati o tome koliko je ta suradnja bitna za uspjeh projekata. Tijekom oba dana održavat će se i besplatne radionice na kojima sudionici mogu steći praktična znanja.

U Expo zoni sudionici će moći upoznati vrhunsku opremu koja mijenja kompletnu sliku nastupa na eventu. Od SD7 digitalne konzole koja ima premijeru u regiji do MLA Mini razglasa od Martin Audia i to sve u kombinaciji s Robe BMFL Spot light opremom – najbolji način da se upoznaju sve prednosti opreme jest demonstracija uživo. Zato će sudionici u utorak imati priliku pogledati nastup benda Vatra na Expo pozornici od 17:00 do 18:00, a u srijedu u istom terminu Parni valjak.

Posljednjeg festivalskog dana bit će dodjeljene i godišnje nagrade ATTEND za najbolja regionalna događanja u osam kategorija. U prvoj godini dodjele nagrade ukupno su prijavljena 102 projekta, a o najboljima odlučuje šesteročlani nezavisni žiri sastavljen od pet inozemnih stručnjaka (Dan Walsh, Joe Buckhurst, Mary Kirillova, James Morgan i Snežana Subotić) i predstavnika RSVP festivala. Više o članovima žirija može se saznati ovdje.

Prijave za sudjelovanje na Festivalu su još uvijek otvorene, a zainteresirani se mogu prijaviti ovdje. Cijena kotizacije za oba dana iznosi 777 kuna, cijena za jedan dan je 444 kune, a studentska kotizacija 222 kune.

Premijerno izdanje Festivala održano je u studenom 2015, a publici su se predstavili dvodnevni format i strukovna nagrada ATTEND. Pred oko 300 sudionika 26 predavača se dotaklo najaktualnijih tema event industrije, ali i raspravljalo o konkretnim rješenjima kroz 3 organizirane panel rasprave.  

Želite prijaviti greške?