Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Počinje najjača liga svijeta, Real u krizi: 'Ne bojim se za svoj posao'

Mario MANDZUKIC (Atletico Madrid) WOLFSBURG, DEUTSCHLAND. 10.08.2014, FUSSBALL - VfL Wolfsburg vs Atletico Madrid, Testepiel, Saison 2014-2015, Volkswagen Arena./DPA/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
16.09.2014.
u 09:30

Hrvati u Ligi prvaka: Hrvatski igrači sudjelovali su u posljednja tri finala i dvaput osvojili

Odigrana su samo tri kola Primere, a trener Reala i branitelj naslova u Ligi prvaka Carlo Ancelotti već je suočen s pitanjima o odlasku s klupe. Nakon što je osvojio europski Superkup, sve je izgledalo idilično, a zatim je izgubio španjolski Superkup od Atletica, pa od Real Sociedada u Primeri, pa još jednom i od Atletica. I sve se počelo urušavati.

Tri boda u tri kola Primere učinak je nedostojan najskuplje europske momčadi vrijedne čak 673 milijuna eura.

Sve će brzo biti normalno

– Imam odličnu momčad i sjajan stručni stožer. Osim loših rezultata, nema problema. Nisam zabrinut za svoj posao. Sada smo pod pritiskom, ali ubrzo će se sve vratiti u normalno stanje – kazao je Ancelotti najavljujući početak Lige prvaka protiv Basela.

Kad je Real u pitanju, neizbježno je pitanje o obrani naslova prvaka. Zato što to još nije uspjelo nikome.

– Tradicija kaže da zbog toga nismo favoriti, ali bilo bi sjajno kada bismo ponovili taj uspjeh. Deseti naslov bio je san za sve navijače Reala, a jedanaesti bi bio san snova – dodao je Ancelotti apostrofirajući najveće konkurente:

Chelsea se ljetos najviše pojačao. Doveo je fenomenalnoga Diega Costu, zatim Fabregasa, Filipea Luisa i Courtoisa. Bayern je jednako dobar kao prošle sezone – zaključio je Ancelotti, trener koji u karijeri ima jednak broj naslova nacionalnoga i europskoga prvaka (3-3).

Talijanu se, međutim, u Realu ne piše dobro, i to ne datira od protekloga vikenda nego od onoga trenutka kada je predsjednik Florentino Perez stručnoga konzultanta našao u svemogućemu portugalskom menadžeru Jorgeu Mendesu, sportskome direktoru u sjeni.

Casillas je postao rupa

On je odveo Di Mariju u Manchester United, na Ancelottijev užas servirao Perezu – Jamesa Rodrigueza. Perez i njegovi savjetnici doveli su Tonija Kroosa iako Ancelotti nije bio za to, a umjesto klasnoga centarfora, koji bi rasteretio Benzemu, doveli su rezervnog igrača Uniteda Chicharita. Umjesto da su zadržali pouzdanoga vratara Diega Lopeza, na mala vrata opet su mu nametnuli "rupičastu legendu" Casillasa. I na kraju, Mistera su minirali i prodajom ključnoga igrača sredine terena, faktora stabilnosti cijele momčadi Xabija Alonsa.

Uglavnom, Ancelottija se ništa ne pita, a od njega se traži rezultat i spektakl, do sada su spektakularni bili samo – porazi. Ona četvorka u San Sebastianu ogolila je svu obrambenu nemoć Reala pa nokaut od Atletica i nije bio senzacija.

Kakav god Real bio, Luka Modrić čvrsto drži svoju poziciju i nema te krize koja bi ga mogla poljuljati. Luki će ovo biti treća sezona u Ligi prvaka i u svakoj je postigao po jedan pogodak; u prvoj, u dresu Tottenhama, ima osam nastupa, a u posljednje dvije za Real ukupno 22. Kruna karijere bio mu je finale u Lisabonu.

Hrvati će ove sezone imati desetoricu igrača u najjačoj ligi svijeta, od toga trojicu mlađih od 20 godina (Jedvaja, Halilovića i Murića). I ove sezone love svoj četvrti finale zaredom, nakon Olića (2012.), Mandžukića (2013.) i Modrića (2014.).

Liga prvaka i ove sezone okupila je kremu svjetskoga nogometa, sve najbolje što vrijedi, izuzev dvojice igrača, Di Marije i Falcaa. Da ima njih dvojicu, Ancelotti bi mogao u Realu ostati doživotno. A oni su, na žalost, u klubu koji Europu ne igra...

>>Pogledajte kako je Ronaldo na treningu ponizio Jamesa Rodrigueza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije