Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONVENCIJA

Počeo 38. SFeraKon, velika konkurencija za najbolji cosplay

sferakon
Foto: Mirko Bulaja
1/35
14.05.2016.
u 14:21

Ove je godine poseban naglasak stavljen na natjecanje u kostimiranju, cosplayu, koji je sve popularniji i i u Hrvatskoj.

Jediji, Stark Trek časnici, vilenjaci, valkire, Doctor Who i Rose, te drugi gosti iz galaksije okupili su se na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva na 38. SFeraKonu. Dani znanstvene fantastike tradicionalna je konvencija, najveća u Hrvatskoj, koja svake godine okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantasyja, kostimiranja...

Ove je godine i 40 godina udruge SFera, organizatora konvencije, a počasni gosti su prevoditeljica, spisateljica i pjesnikinja Tatjana Jambrišak, poljska cosplayeroca Marta Novak, te pisca, kolekcionara i ljubitelja tetovaža Kanađanina Shanea Turgeona. Konvencija ove godine ima i počasne duhove u čast slavnih pisaca: Mary Shelley (200 godina od nastanka Frankensteina), Ivane Brlić Mažuranić (100 godina od objavljivanja Priča iz davnina) i Douglasa Adamsa (15 godina od smrti britanskog pisca najpoznatijem po duhovitom i otkačenom serijalu Vodič za autostopere kroz galaksiju).

Ove je godine poseban naglasak stavljen na natjecanje u kostimiranju, cosplayu, koji je sve popularniji i i u Hrvatskoj. Poljakinja Marta Novak na konvenciji radi radionicu cosplaya kako bi fanovima podijelila savjete izrade kostima. Večeras se bira najbolji kostim prema glasovima svih posjetitelja, a dodjeljuju se i godišnje literarne nagrade SFera.

Povodom 50. obljetnice legendarnog SF serijala Zvjezdane staze, hrvatska udruga ljubitelja te franšize USS Croatia održala je zabavnu predstavu koju su sami osmislili i napisali.

Foto: Danijel Lijović

U galeriji uživajte u fotografijama s prvog dana SFeraKona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije