Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRTEŽ

Plaketa Josipu Diminiću

20.06.2002.
u 00:00

ZAGREB - Tradicionalna manifestacija Kabineta grafike HAZU Hrvatski trijenale crteža bit će u svom trećem izdanju otvoren večeras u Klovićevim dvorima. O samoj izložbi koja će ove godine predstaviti 174 likovna umjetnika i goste svih generacija s najrazličitijim likovnim izrazom i eksperimentima u sklopu tematskoga koncepta "maksimalnost minimalnoga" jučer su novinare informirali ravnateljica Kabineta grafike mr. Slavica Marković i kustos Nikola Albaneže kojemu je bila povjerena koncepcija izložbe.

Izlagačima će biti dodijeljene i nagrade: plaketu HAZU dobit će kipar Josip Diminić, nagrada Kabineta grafike ide Dubravku Adamoviću, a nagrada MIKU Biserki Baretić. Nagradu Grafičke zbirke NSK primit će Vasko Lipovac, a Mirna Krešić Nagradu "Miroslav Kraljević". Posebna priznanja za crtež i crtačke vještine idu Tomislavu Ćeraniću, Đaninu Božiću i Svjetlanu Junakoviću.

Usporedno s trajanjem Trijenala u Klovićevim dvorima, do 20. srpnja traje i Retrospektiva nagrađenih crteža 1968-1999. koja je postavljena u Kabinetu grafike HAZU. (D. J.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije