Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepo je kada bračni život možete započeti romantičnim putovanjem

Pet zanimljivih destinacija za bračno putovanje

Pet zanimljivih destinacija za bračno putovanje
Foto: Shutterstock
1/6
18.11.2015.
u 11:33

Donosimo vam neka od naših razmišljanja o idealnim destinacijama za medeni mjesec, ali osnovna ideja vodilja jest da je važno s kim ste, a ne gdje ste.

Jedno od putovanja od kojeg se redovito mnogo očekuje jest bračno putovanje. Dugo se bira i razmišlja o tome kamo otići. Često je to odredište o kojem mladenci, ili barem jedno od njih, već neko vrijeme maštaju i spremni su potrošiti i više od svojih mogućnosti. Ponekad i uzvanici s vjenčanja uplaćuju svoje "donacije" na račun neke turističke agencije kako bi mladenci kasnije lakše ostvarili svoj san. I dok su moji roditelji "Bubom" putovali od Rijeke do Dubrovnika, današnja odredišta sve su egzotičnija i skuplja.
Donosimo vam neka od naših razmišljanja o idealnim destinacijama za medeni mjesec, ali osnovna ideja vodilja jest da je važno s kim ste, a ne gdje ste.
Salzkammergut, Austrija
Hallstättersee, Wolfgangsee, Mondsee, Irrsee... Teško je reći koje je od ovih gornjoaustrijskih jezera ljepše. Okružena visokim Alpama i u pejzažu posutom ljupkim selima i slikovitim dvorcima, teško da neće potaknuti romantično raspoloženje. Bilo da je riječ o zelenim proplancima ljeti ili snijegom prekrivenim, borovim šumama zimi, ovo je mjesto koje će uvijek izazivati divljenje kod promatrača. Možete li zamisliti išta romantičnije od brvnare u snijegu i vatrice koja pucketa u kaminu? Zima nije vaše godišnje doba? Salzkammergut nudi mnoštvo planinarskih staza i veličanstvenih vizura, vožnje čamcem po tajnovitim vodama jezera. Za one koji vole aktivniji odmor, tu su skijaške staze, sportovi na vodi ili odlazak do nekadašnjih rudnika soli, danas uređenih za obilaske. Obližnji Salzburg nudi shopping, pregršt muzeja i kulturnih događanja.
Možda vas je iznenadilo naše prvo odredište, ali sigurno ste do sada zaključili da mu puno toga ide u prilog. Salzkammergut je romantično i uzbudljivo mjesto. Ako ne vjerujete, pogledajte film "Moje pjesme, moji snovi". Blizu je i na put možete krenuti i vlastitim prijevozom. Dovoljno je samo nekoliko dana za odmak od svakodnevice, a opet, ovdje imate što raditi tjednima. U Salzkammeergutu ćete pronaći luksuzne spa hotele, osamljene brvnare ili nešto povoljnije apartmane. Naša preporuka je soba s pogledom u Hallstattu. 
Santorini, Grčka
Santorini je pravi, pravcati, europski klasik kada smo kod bračnih putovanja. Gotovo da nema novopečenog, bračnoga para, koji ga nije uzeo u obzir pri planiranju medenog mjeseca. Ima nešto privlačno u bijelim selima s kućama plavih prozora, žarkome suncu i modrome moru. Romantična večera uz zalazak sunca u selu Oia, na hrptu otoka ili vožnja vespom krivudavim, otočkim cestama kroz maslinike jednako su privlačne. Kupanje u moru na Santoriniju nije posebno spektakularno, ali plivanje u privatnom, infinity bazenu apartmana na obronku kaldere nešto je sasvim drugo.
Grčka je jedno od onih mjesta na kojemu je čovjek daleko od briga. U stanju ste cijeloga dana opušteno sjediti uz čašu vina i otočki sir i gledati u daljinu ne razmišljajući o ničemu. Cvrčanje cvrčaka, miris makije i lijena toplina u sumrak kao da su stvoreni za uživanje u ljubavi.
Naravno, svakako želite izbjeći srpanj i kolovoz, kada horde pansionskih turista navale na Santorini i izbrišu svaki tračak romantike.
Otok Skye, Ujedinjeno Kraljevstvo
Ako ste ovih dana pratili seriju "Tuđinka", onda znate da radnja počinje tako da mladi par otputuje na bračno putovanje u Škotsku, a mlada nenadano nestane. Nekim čudom i ne svojom voljom prolazi kroz vrata u vremenu i nađe se u sedamnaestom stoljeću, gdje upoznaje zanosnog gorštaka, zaljubi se i odluči zaboraviti na muža.
Ne, vama se to neće dogoditi, ali ćete svakako uživati u prirodi i pejzažima viđenim u seriji. Jedan od najljepših i najmističnijih krajolika svijeta još nisu preplavili turisti i još uvijek vam može pružiti dovoljno privatnosti.
Otok Skye jedna je od najbolje čuvanih tajni Škotske. Ovdje u jednome danu možete doživjeti sva četiri godišnja doba, možete sa svjetionika na vrhu klifa promatrati uzburkano more, uživati u ljepoti dvorca na rubu ledenjačkog jezera, ručati u ribarskom selu ili se popeti na neki od surovih, stjenovitih vrhova i uživati u pogledu na nepregledno zelenilo u podnožju. Iznajmite tradicionalnu kamenu kućicu ili sobu u BB na rubu sela, a romantične večeri provodite uz vatru ognjišta ili u veselom društvu u pubu. 
Bali, Indonezija
Ipak ste se odlučili za egzotiku, toplo sunce, pješčane plaže i bujno raslinje. U tom slučaju Bali bi mogao biti dobar odabir. Na ovom raskošnom otoku egzotike vam neće nedostajati, a cijene su najpristupačnije na jugoistoku Azije. Možda plaže na Baliju nisu najljepše na svijetu, ali okruženje na hotelskim ili privatnim bazenima bungalowa i vila je rajsko. Sred palmi i gustoga raslinja džungle možete uživati u koktelima ili u opuštajućoj masaži za dvoje u hladu sjenice. Privatna večera na pješčanoj plaži jedna je od stvari koje svakako morate isprobati. Za ljubitelje aktivnijeg odmora tu su mnogobrojni izleti u prirodu, planinarenje i odlazak do fantastičnih rižinih polja ili obilasci lokalnih hramova. Uz malo truda na internetu sve to može biti dostupno za manje od 10.000 kn po osobi.
Nacionalni park Kruger, Južnoafrička Republika
Niste još razmišljali o bračnom putovanju koje uključuje afrički safari? Možda biste trebali. Nacionalni park Kruger nije jeftinija opcija, ali vam se zato neće dogoditi da je na jutarnjoj safari vožnji bude više džipova s fotoaparatima nego životinja. Visoke cijene drže horde turista na pristojnoj udaljenosti i omogućuju očuvanje nevjerojatno bogatog životinjskog svijeta. U Kruger idete da biste vidjeli "veliku petorku", kako od milja nazivaju slona, nosoroga, lava, leoparda i bivola. Tu nema vožnje danima i danima prije nego što, na trenutak, ugledate neku od životinja. Ovdje ih možete vidjeti sve i to u jednom od najljepših krajolika Afrike. Dnevnu vrućinu, između jutarnjih i večernjih safari vožnji, možete prebroditi u krugu nekog od luksuznih lodgeva uz bazen, na masaži ili uz slastan objed.
Kada ste već došli do Južnoafričke Republike, nikako nemojte propustiti živopisni Cape Town i izvanredne vinarije u okolici.
 

Komentara 3

IK
ikonoklast
20:24 18.11.2015.

nikuda najbolje to je nepotreban trošak...

BS
bravo_sammir
07:06 19.11.2015.

ocito pisac nema pojma, bali je uzasan, to je samo za australsku omladsinu koja niti ne szqasluzuje nista bolje, jer niti znaju, od toliko lijepih mjesta na tropskim otocima , izabrali ste najgori... svasta kruger je odlican, o ostalima bas ne znam

SS
sergej.sad
18:51 03.10.2016.

najbolje mjesto za bračno putovanje je grlić maternice budući da je smisamo bračnog putovanja oplođivanje jajne stanice a ona se najčešće upravo tamo oplodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije