Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDITERANSKE IGRE Uspješne hrvatske rukometašice i košarkašice

Pejčić osvojila zlato, Jovanović brončana

27.06.2009.
u 18:45

Drugog dana Mediteranskih igara Hrvatska je osvojila još dvije medalje, zlatnu i brončanu. Za nove medalje zasluge idu Snježani Pejčić i Sanji Jovanović. U disciplini 50 metara leđno Jovanović je plivala 28.65 što je bilo dovoljno za treće mjesto i brončanu medalju.

Zlatna je bila Talijanka Elena Gemo, a srebrna Španjolka Peris Mercedes.

U istoj disciplini u finalu je nastupila i Lidija Franić, ali je zauzela posljednje osmo mjesto sa rezultatom 29.85.

Gorša osvojio šesto mjesto


Petar Gorša bio je drugi u kvalifikacijama u gađanju iz malokalibarske puške 60 metaka ležeći. Mladi Bjelovarac pogodio je 593 kruga, baš kao i treći, Francuz Valerian Sauveplane. Prvi je bio Španjolac Roberto Martin s 594 kruga.
U finalu je Petar Gorša osvojio šesto mjesto s pogođenih 695.2 krugova. – S obzirom na konkurenciju i na rezultate u kvalifikacijama, vjerujem da mogu osvojiti prvu veliku seniorsku medalju – rekao je Gorša, dvostruki europski juniorski prvak u gađanju iz zračne puške.
Zlato za Pejčić
Snježana Pejčić uspjela je nadoknaditi devet krugova prednosti Francuskinje Laurence Brize u finalu malokalibarske puške 3x20 metaka. U osnovnom meču pogodila je 576 krugova. Francuskinja je u osnovnom meču pogodila 585 krugova, što je novi rekord Igara.

Pejčić je u finalu ostvarila rezultat od 99.3 krugova, a Brize samo 90.2. Broncu je osvojila još jedna Francuskinja Emilie Evesque.

Ušić: Osjećale smo se poput izbjeglica
Hrvatske odbojkašice odahnule su kada su napustile mediteransko selo u Pescari i smjestile se u jedan od tamošnjih hotela.

– Prespavale smo jednu noć u selu i bila je to prava noćna mora. Zgrade su napola sagrađene, a u sobama su bili željezni kreveti na rasklapanje. Kao da smo izbjeglice. Bilo bi nam bolje u svakom malo boljem svratištu. Ne znam kako će drugi ondje izdržati. Svi se odreda žale da su to jedne od najgore organiziranih Igara u povijesti – rekla je Senna Ušić, jedna od najpopularnijih hrvatskih reprezentativkih.

Uspješni veslači
Izbornik hrvatskih odbojkašica Miroslav Aksentijević također je puno zadovoljniji smještajem u hotelu.

– Zamislite da smo ostali u selu, a ono je 80 kilometara udaljeno od dvorane u kojoj igramo. Sada smo od dvorane udaljeni samo deset minuta – istaknuo je Aksentijević.

Svjetski rekord Federice Pellegrini


Talijanska 20-godišnja plivačica Federica Pellegrini otplivala je novi svjetski rekord na 400 metara slobodnim načinom u finalnoj utrci na Mediteranskih igara u Pescari... Pellegrini je dionicu otplivala u vremenu 4 minute i 41 stotinke, te je tako oborila prethodno najbrže vrijeme Britanke Joanne Jackson za 25 stotinki sekunde.
Naše odbojkašice danas igraju protiv Francuske, koja je došla s B reprezentacijom budući da najbolja vrsta igra u Euroligi.

A drugi dan Mediteranskih igara u Pescari hrvatski sportaši bili su uspješni. Na veslačkim natjecanjima na jezeru Bomba, Mario Vekić bio je u samcu prvi u svojoj kvalifikacijskoj skupini. S četiri sekunde zaostatka za njim doveslao je Grk Ioannis Christou. Naravno, Vekić je ušao u finale.

U finalu ćemo gledati i Mirnu Rajle-Brođanac u lakom samcu, te Marcelu Milošević u samcu.

Uspješan je u repasažu bio i Marko Kušurin koji je također izborio finale u disciplini laki samac. Svi veslački finali održat će se danas u jutarnjem programu.

Pobjede rukometašica i košarkašica
Hrvatske rukometašice zabilježile su i drugu pobjedu u Pescari. U drugom kolu izabranice Zdravka Zovka bile su bolje od domaćina Italije sa 38:26.

Najbolja je bila Ana Maruscec s osam golova, a Petra Vrdoljak je zabila sedam. Treba izdvojiti i 12 obrana Marije Zeljko.

Prvu pobjedu na turniru zabilježile su košarkašice. One su razbile Albaniju sa 130:35. Hrvatska je imala čak sedam dvoznamenkastih strijelaca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije