Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavo Barišić:

'Američki znanstvenik uvažio je moju ispriku, nemam nikakvog razloga podnijeti ostavku'

Pavo Barišić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
10.01.2017.
u 21:59

"Riječ je o predmetu koji je već prije šest godina riješen na način da je prijava koja je podnesena odbačena kao neosnovana"

Naravno da nemam nikakvog razloga za podnijeti ostavku, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić na Novoj TV nakon što je Etički odbor zaključio da je plagirao tuđi rad.

- Riječ je o predmetu koji je već prije šest godina riješen na način da je prijava koja je podnesena odbačena kao neosnovana - i Etičko povjerenstvo Sveučilišta u Splitu, kao moje matične ustanove, i Savjet za etiku Sveučilišta u Zagrebu odbacili su tu prijavu kao neosnovanu i ad hoc povjerenstvo je već tada utvrdilo da se ne radi o plagijatu ni o pojavnim oblicima plagijata - rekao je Barišić, dodajući da Odbor nije nikad imao osnovu izricati stajalište o ovoj temi.

Rekao je da je američkom znanstveniku objasnio da je tiskarskom omaškom izostavljeno navođenje njegova imena u citatima te da je on to uvažio. Barišić je rekao da se čuo i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

- Uredno ga izvješćujem o svim detaljima, i on se jako čudi uopće tome da se javnost toliko zabavlja oko dijela jedne fusnote iz jednoga moga članka - rekao je Barišić. Za akademika Vlatka Silobrčića, koji ga je kritizirao i teretio, rekao je da je od njegova imenovanja krenuo u kampanju koja mu je nerazumljiva.

>> Barišić reagirao na odluku Odbora: 'Neetična zloporaba u svrhu političkih obračuna'

>> Pročitajte odluku Odbora koji je utvrdio da je Barišić plagirao američkog filozofa

Komentara 32

FR
frik89
22:27 10.01.2017.

Cjela drzava je plagijat, ovo je sramota i nije prvi slucaj koji ce proć bez sankcija!!! Da to napravi u nekoj drugoj drzavi , debelo bi to odradili u zatvoru!!! Ali kod nas dobe jos i unapređenje, i zato nam je drzava tu di je, u banani !!! Drzava uhljeba!!!

RI
rimtutituki75
22:22 10.01.2017.

Jos jedna kopirka u hdz-u.

MA
max
22:21 10.01.2017.

Obraz ko džon, pravi "znansvenik" na HDZ način...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije