Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival svjetske književnosti

Otvorenje festivala u znaku Francesce Melandri

Festival svjetske književnosti
Borna Filic/PIXSELL
28.08.2014.
u 13:32

Festival svjetske književnosti počinje 4. rujna

        Drugi Festival svjetske književnosti u četvrtak 4. rujna u kinu Europa u Zagrebu biti će otvoren književnom večeri talijanske spisateljice Francesce Melandri kojoj je Fraktura upravo objavila roman “Viši od mora” u prijevodu Ane Badurine. Razgovor sa gošćom iz Italije voditi će Seid Serdarević uz simultani prijevod. Roman "Viši od mora" bavi se burnim razdobljem novije talijanske povijesti, ali i impresivnom intimnom pričom. 

No, neformalni dio ovog festivala počinje već u subotu 30. kolovoza u podne u studiju Josip Račić u Margaretskoj 3 i to izložbom crteža i slika prema književnim motivima autora kao što su Tomislav Buntak, Milan Trenc, Mio Vesović, Josip Zanki, Lea Popinjač, Grgur Akrap, Gordana Bakić, Željka Cupek, Sebastijan Dračić, Fedor Fischer, Martina Grlić, Ivana Jurić, Ivona Jurić, Robert Šimrak, Alan Vlahov i Nikola Vrljić. Izložba ostaje otvorena do 10. rujna, a festival traje do 12. rujna.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije