Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bayernov kut

Otto Barić za VL: Ancelotti je sjajno nadmudrio Guardiolu

Real Bayern
Reuters (Ilustracija)
24.04.2014.
u 12:58

I dok je Luka Modrić ostavio vrlo solidan dojam, i dizao se kako je utakmica odmicala, Mandžukić nije bio konkretan, ali ne svojom krivicom

Potpuno zaslužena pobjeda Reala, taktički sjajno, pametno postavljenog, veliki trenerski trijumf Ancelottija nad Guardiolom. Real se postavio kao da igra u Münchenu, povukao se, izvrsno zatvorio prolaze prema svojim vratima i ubitačnim kontraudarima zaslužio i uvjerljiviju pobjedu. Nevjerojatno mi je da igrači poput Di Marije i Ronalda zapucaju onakve šanse, jer sa 2:0 bili bi već jednom nogom u finalu.

Bayern je u očitome padu i teško će nadoknaditi i ovaj minus. Naime, njihova igra s nekoliko stotina dodavanja je prespora, njihovi napadi traju predugo, toliko dugo da se suparnička obrana ima dovoljno vremena postaviti. S druge strane, Realova igra je brža, okomitija i konkretnija, što ga sada stavlja u poziciju velikoga favorita za prolaz.

Ljubitelj sam njemačkog nogometa, njemačkog štiha kakvoga je u Bayernu njegovao Heynckes, više nego ovoga španjolskog, Guardiolinog stila. Držim da ovaj "španjolski" Bayern ne može izbaciti Real, dok bi Juppov imao veće izglede. Čak bi i Borussia Dortmund lakše nego Guardiolina momčad nadoknadila ovaj rezultatski minus.

I dok je Luka Modrić ostavio vrlo solidan dojam, i dizao se kako je utakmica odmicala, Mandžukić nije bio konkretan, ali ne svojom krivicom. Opet dolazimo do onoga s početka: Mario se iznimno trudi, ali Bayernova igra za njega je prespora. Dok lopta dođe do njega, obrana Reala je formirana, stoperi su mu na leđima i zato ispada nemoćan. Usto, Real je obavio sjajan posao blokirajući najveću Bayernovu snagu Riberya i Robbena.

>>Modrić ne ide nigdje, njegov transfer jedan je od najboljih!

Komentara 2

RZ
rebel.zg
08:02 25.04.2014.

E moj Zweistein, dobro si ti to analiziro ali ti je promaklo to da igras koliko ti protivnik dopusti. Dakle igrali su tako kako su igrali jer ih je real zatvorio pa nisu mogli drukcije. Uz to centarsut je ubacivanjee po zraku, a asistencija kod gola je bila po povratna lopta po podu, kao u malom nogometu. Ak se dobro sjecam prosla je nekom kroz noge a dvojoca su jos zakasnila, bili su pre spori.

ZW
zweistein
14:37 24.04.2014.

real madrid u polufinali lige prvaka NA SVOM terenu napravio je samo JEDNU čistu šansu u 90 min ( promašaj ronalda ). gol su dali nakon centaršuta na koji su IZRAZITO traljavo odreagirala sva tri bayernova igrača. cijela se "razlika" napravila zbog toga što se rafinha i alaba nisu uspjeli nametnuti u dupliranju bokova s riberyem i robbenom, pa su ova dvojica konstantno ulazila u sredinu. tu nikakvu zaslugu nema real. sve "zasluge" idu alabi i rafinhi, uz boatenga trojici DALEKO najlošijih igrača utakmice. bayern - paralizirali su real u madridu. u munchenu od 5 puta samo jednom nisu stigli prednost reala iz madrida.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije