Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
braća sinković – novi torpedo

Zlatni četverac se raspao radi dvojca na pariće: Idemo po zlato na OI u Rio

03.08.2012., London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Veslacka staza Eton Dorney. Hrvatski cetverac na parice u sastavu Valent Sinkovic, Damir Martin, Martin Sinkovic i David Sain zavsili su finalnu utrku na drugom mjestu i osvojili srebrnu medalju. P
Igor Kralj/PIXSELL
21.12.2014.
u 11:30

Emotivno sam to primio, no braći ništa ne zamjeram, ističe najbolji samac Damir Martin

Strateškom odlukom vodstva Hrvatskog veslačkog saveza rastavljen je "CRO Express" da bi se sastavio "CRO Torpedo". Zbog nevjerojatne dominacije braće Sinković rasformiran je moćni i trofejni četverac (dvaput svjetski prvaci i jednom olimpijski doprvaci) da bi se torpednom bratskom dvojcu omogućilo da u Riju 2016. juriša na olimpijsko zlato. A Valent i Martin ovog su trenutka, uz Sandru Perković, najveći aduti za ljetne OI.


– Konkurentniji smo u dvojcu, u toj posadi imamo više izgleda za zlato. Rezultati su važniji od svega. Srebro imamo, sada razmišljamo o zlatu – ističe Valent Sinković.


– Četverac je opcija ako nešto ne bude u redu, ako vidimo da u četvercu ipak možemo bolje – naglašava Martin Sinković.

Premda su Sinkovići takvu priliku zaslužili, jer su na SP-u doslovce pomeli svjetsku konkurenciju, a usto i postavili svjetski rekord, odluka Saveza nije bila laka. Trebalo je objasniti ostatku četverca, Damiru Martinu i Davidu Šainu, da više nisu u prvom planu i da to mijenja njihove živote. Naime, oni su i na osnovi uspješnosti u četvercu primali i neke stipendije, a sada će se to promijeniti.


– Dečkima svaka čast, sportski su to primili. Ne bi svatko to podnio na taj način, a oni su rekli da s obzirom na dominaciju zaslužujemo tu priliku – ističe Martin, a brat Valent dodaje:


– Stvarno su bili korektni. Sigurno da im nije lako, da im je to teško palo i ja ih razumijem.

A kako se doista osjećaju otklonjeni, pokušao nam je objasniti Damir Martin, čija je ozljeda do ovoga i dovela: 


– Raspad je po meni teška riječ jer mi smo i dalje prijatelji. Sportski mi nemamo što njima zamjeriti, oni su svjetski prvaci i ovo izdvajanje sasvim je normalna reakcija. Ja sam se ovu godinu odmorio, i fizički i psihički, i kako sam ja emotivac, ja sam to emotivno i proživio i preživio. U kojoj ću posadi završiti, ne znam, no u dublu sigurno neću. Mislim da su mi izgledi za plasman u Rio najbolji u samcu, no bit će kako odrede Savez i izbornik.


Zanimljivo je da je upravo Damir Martin najbolji pojedinac u četvercu. Barem su tako govorile njegove pobjede u utrkama samaca na Croatia Openu i prvenstvu države.


– I statistika nešto govori pa znam da mogu solo. Samo neka se nađe neka strategija.


I dok se Damir polako vraća u kolotečinu, Valent i Martin su u punom treningu pa kažu:


– Ovih dana tri dana u tjednu imamo i po tri treninga dnevno. Vježbamo već ujutro u osam, potom imamo teretanu, a ako je lijepo vrijeme, izađemo i na vodu pa nam se događa da smo u pola četiri već gotovi s trećim treningom u danu. Treniramo i na Staru godinu, a 4. siječnja idemo na skijaško trčanje, kao i svake godine, na dva tjedna.

>>Braća Sinković postali svjetski prvaci!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije