Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DANSKOJ

Zagrepčani i Splićani pokazali da mogu zajedno

Odbojka na pijesku
Foto: Vecernji.hr
1/2
23.09.2014.
u 18:07

– U sljedeće kolo, koje će se održati sljedeće godine, plasirali smo se Slovenci i mi i s nestrpljenjem ga iščekujemo. Bitno je da smo sada korak bliže Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. – rekao je trener Toni Ivković

Odlične vijesti stigle su iz Danske gdje se Hrvatska, sastavljena od dva Zagrepčanina (Silić i Đorđević) i dva Splićanina (Zeljković i Dell’Orco), kvalificirala za treći, završni turnir odbojke na pijesku za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine.

– Kao nositelji bili smo slobodni prvo kolo, a u drugom smo igrali protiv Slovenije. Ivan Zeljković i Filip Silić opravdali su epitet favorita pobjedom u prvom setu 21:18. Nakon toga Slovenci se bude i osvajaju drugi set. Treći, odlučujući set bio je neizvjestan do kraja, ali ga Slovenci dobivaju poslije 51 minute borbe. Zbog takvog raspleta događaja veliki pritisak bio je na Nikši Dell’Orcu i Ivanu Đorđeviću u drugom meču. Borili su se i do samog kraja tražili ključ slovensku obranu, ali nažalost bez uspjeha – rekao je Toni Ivković, trener reprezentacije.

Nakon poraza protiv Slovenaca imperativ je bio dobiti sljedeće suparnike – Mađare. Prvi meč igrali su Nikša i Ivan i dobili sa 2:1. Prvi set išao je u našu korist, i to nakon set-poena za Mađare (23:21). Drugi set završio je u korist Mađara koji su znali iskoristiti brojne pogreške naših igrača (14:21). U trećem setu, nakon odličnog otvaranja, naši su zadržali prednost do samog kraja i pobijedili (15:10) poslije 57 minuta igre.

– Nakon te pobjede ponovno smo se, ovaj put u finalu, susreli sa Slovencima koji su opet bili nepremostiva prepreka za naše dečke – rekao je Ivković.

Nikša Dell’Orco i Ivan Đorđević igrali su protiv slovenskog prvog para Jure Petera Bedrača i Danijela Pokeršnika i izgubili sa 0:2. Na drugoj strani igrali su Ivan Zeljković i Filip Silić protiv slovenskog drugog para i u neizvjesnom meču uspjeli izjednačiti na 1:1 u pobjedama dobivši taj meč sa 2:1 (14:21, 21:19, 15:11). „Zlatni meč“ odigrali su naš i slovenski najbolji par. Slovenci bolje snašli i zasluženo pobijedili sa 2:1 (21:14, 19:21, 15:11) i time osvojili drugu rundu kontinentalnog kupa.

– U sljedeće kolo, koje će se održati sljedeće godine, plasirali smo se Slovenci i mi i s nestrpljenjem ga iščekujemo. Bitno je da smo sada korak bliže Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. – zaključio je Toni Ivković.

>> Umjesto medalja, svaki sudionik dobio je loptu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije