Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna nagrada

Za životno djelo trkačkim legendama i dr. Ivi Vidoviću

15.01.2017., Zagreb - U ministarstvu obrazovanja i sporta odrzana je dodjela Drzavne nagrade za sport Franjo Bucar.   Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
17.01.2017.
u 16:21

Uime dr. Vidovića nagradu je, u društvu njegovih sinova Davora i Gordana, preuzela njegova supruga Mirjana Bohanec-Vidović (77), vrsna sopranistica zagrebačke Opere, široj javnosti poznatija kao Ana Štefanek iz Golikova filma “Tko pjeva zlo ne misli”.

Bivši atletski asovi Jelica Pavličić-Štefančić i Luciano Sušanj te doajen sportske medicine u Hrvatskoj dr. Ivo Vidović (posmrtno) dobitnici su Državne nagrade za sport “Franjo Bučar” za životno djelo. Zanimljivo je, ali i pomalo žalosno za hrvatsku atletiku, da su dvoje bivših europskih prvaka iz 1974. još vlasnici hrvatskih rekorda. Pavličić-Štefančić (62) na 200, a Sušanj (68) na 400 metara.

Uime dr. Vidovića nagradu je, u društvu njegovih sinova Davora i Gordana, preuzela njegova supruga Mirjana Bohanec-Vidović (77), vrsna sopranistica zagrebačke Opere, široj javnosti poznatija kao Ana Štefanek iz Golikova filma “Tko pjeva zlo ne misli”.

– Moj suprug Ivo mislio je na košarku do svoga posljednjeg časa. Iako je zadnju godinu teško hodao, iz Zagreba je pripremao cijeli seminar u Vodicama koji je godinama vodio. Uz njega sam košarku i ja zavoljela pa mi je Aco Petrović rekao: “Nemoj da sada više ne dolaziš na utakmice”.

S obzirom na to da je dr. Vidović bio jedan od osnivača Cibone i dugogodišnji klupski liječnik, je li gospođa Mirjana bila ikad ljubomorna na “gospođu” Cibonu?

– Ha-ha. Ja vam nisam stigla biti ljubomorna jer sam i ja u to vrijeme puno putovala na razne angažmane pa je nama najveći problem bio da se dogovorimo u kojoj ćemo se zračnoj luci naći.

S obzirom na to da je gospođa Bohanec-Vidović radila i u diplomaciji, kao hrvatska konzulica u Hamburgu i kulturni ataše u Beču, pitali smo je jesu li nas doista drugi diplomati prepoznavali po sportašima.

– Zaista jesu. Evo vam primjera, imali smo humanitarni koncert Ive Pogorelića u londonskom Covent Gardenu kojem je pokrovitelj bio vojvoda od Gloucestera. A njemu sam poklonila veliku monografiju “Croatia” koju je on s divljenjem listao da bi me na kraju pitao: “A gdje je tu Šuker?”. O Draženu Petroviću i njegovu demonstriranju za priznanje Hrvatske da i ne govorimo.

Dobitnici godišnjih nagrada “Franjo Bučar” su: Zoran Veselinović, Maro Joković, Andro Bušlje, Bono Bošnjak, Marija Anzulović, Veselin Đuho, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Velimir Šandor, Mirela Šikoronja-Ivančin, Danial Temim i hrvatska ženska paraolimpijska ekipa u stolnom tenisu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije